Blaturile, scoase de la pariuri!

Liga2.ro 13 May. 2009, 10:09 Special
Blaturile, scoase de la pariuri!

Fotbalul românesc nu se dezminte. În ciuda faptului că DNA-ul a început să facă ordine și curățenie în prima ligă, echipele din Liga a II-a continuă să lucreze cu ”metode specifice” pentru a-și atinge obiectivele într-un final de sezon mai previzibil ca niciodată.

Rezultatele din etapa a XXIX-a au dat naștere la noi speculații. Astfel se pare că eșecurile celor de pe teren propriu al celor de la FCM Tg. Mureș  ( 0-3 cu Liberty) și CSM Rm. Vâlcea (0-3 cu UTA) nu ar fi deloc întâmplătoare. Se pare că oficialii de la Curtea de Argeș ar fi “umblat” la câțiva jucători de la cele două contracandidate pentru ca acestea să piardă pe teren propriu și implicit pentru a le scoate din lupta pentru promovare. Întâmplător sau nu, Vâlcea a avut duminică doi jucători eliminați foarte ușor (Răzvan Dobre și Dorin Mihuț), iar Stromajer, Câju și Săceanu ar putea lua lejer premiul întâi pentru ratările anului. Patronul de la Curtea de Argeș, Benone Lazăr, nu ar fi la prima „ispravă” de acest gen. Se spune că acum două sezoane, în calitate de oficial al Daciei Mioveni, acesta ar fi „umblat” la jucătorii Vâlcei înainte de ultima etapă, pentru ca aceștia să piardă promovarea în favoarea echipei argeșene. Curios sau nu, FC Baia Mare, deja retrogradată la acea vreme, a învins cu 3-1 pe Râmnicu Vâlcea care putea să promoveze și cu un egal. Nu a fost să fie iar Mioveniul a ajuns în Liga I.

De asemenea, este curios de ce tehnicianul mureșenilor, Cosmin Bodea i-a schimbat înainte de pauză pe trei dintre cei mai buni oameni ai FCM-ului din acest sezon: Gheju, Gongolea și Cristi Pop.

Peste toate acestea, se pare că unii jucători și conducători ai echipelor implicate în meciurile de mai sus au mizat sume frumușele la pariuri. În consecință, este foarte posibil ca jocurile din ultimele etape ale sezonului Ligii a II-a să fie blocate de către casele de pariuri. “E posibil ca meciurile din utlimele etape din Liga a II-a să fie scoase de la pariuri. E o practică frecventă și pentru alte ligi secunde din Europa”, a declarat Daniel Smeadă, specialistul în pariuri al ProSport.

Președintele de la ACU: „Știam că Salonta va câștiga la Târgu Mureș”

Șocant este faptul că Geta Onu, președintele celor de la ACU a declarat sâmbătă dimineața, înainte de meciul arădenilor de la Mioveni că e sigură de victoria celor de la Liberty. “Este adevărat că am zis de sâmbătă dimineața că Liberty va câștiga la Târgu Mureș. Am spus asta deoarece între formațiile din fruntea clasamentului și cele care se luptă să evite retrogradarea un este o diferență foarte mare”, a spus Geta Onu, fina lui Adalber Kassai, după care a continuat: “Am auzit și eu că cineva de la Curtea de Argeș ar fi «umblat» la unii jucători de la Târgu Mureș însă e greu de probat așa ceva. Nu m-ar mira însă să fie adevărat deoarece am spus de la începutul campionatului că Alba Iulia și Curtea de Argeș vor promova. Prima echipă pe valoare, a doua, folosindu-se de fel și fel de metode”.

„În Liga a II-a se fac aranjamente mari cât casa și se umblă și la arbitrii. Aici ar trebui să vină DNA-ul și să facă curățenie”

Geta Onu, președinte ACU Arad

„Îmi pare rău că am dezamăgit din nou suporterii. Însă îi asigur că atâta s-a putut, nu că nu s-ar fi vrut”

Alin Artimon, antrenor CSM Rm. Vâlcea

„Nu am auzit până acum așa ceva. Sunt șocat. Noi vrem să promovăm, nicidecum să trântim meciuri

Răzvan Dobre, mijlocaș CSM Rm. Vâlcea

„Nu s-a pus niciodată problema ca eu să umblu la jucătorii echipelor alături de care ne luptăm pentru promovare. Nici măcar nu-i cunosc pe fotbaliștii de la Râmnicu Vâlcea și Târgu Mureș

Benone Lazăr, patronu Curtea de Argeș

Eu nu îi suspectez de nimic de jucătorii mei, sunt simple speculații. Era normal să fac schimbări atunci când eram conduși

Cosmin Bodea, antrenor FCM Tg. Mureș

Nu pot să spun dacă sunt meciuri aranjate în Liga a II-a. E greu de probat. Știți însă că nu iese fum fără foc

Florin Iacob, impresar

Articol scris de Daniel REMEȘ

Liga2.ro 13 May. 2009, 10:09 Special
Pe aceeași temă