Balint revine pe bancă. Tehnicianul va fi „secund” la o echipă din Liga 1: „Alegerea am făcut-o, în primul rând, cu sufletul”

Marius ANGHEL 05 Jan. 2015, 17:22 Special
Balint revine pe bancă.** Tehnicianul va fi

După o jumătate de an în care a stat pe tușă, atât trecând de la despărțirea de Unirea Tărlungeni, antrenorul Laszlo Balint revine pe banca unei echipe „de suflet”, așa cum anunță brașoveanul. În vârstă de 35 de ani, fostul jucător al echipei FC Brașov, va fi pentru prima dată în conducerea tehnică a „stegarilor”.

Balint îi va fi „secund” croatului Vjekoslav Lokica, 49 de ani, antrenor care a semnat astăzi un contract valabil pe doi ani și jumătate cu FC Brașov. Staff-ul tehnic va fi completat de preparatorul fizic Lucian Nicolau și de antrenorul cu portarii Andrei Șanta.

„Din nou la FC Brașov! Începând de azi, fac parte din noul staff tehnic al echipei mele de suflet FC Brașov! Voi fi asistentul antrenorului principal, croatul Vjeko Lokica, iar Lucian Nicolau va fi preparator fizic, antrenor cu portarii, Andrei Șanta.

Această alegere am făcut-o, în primul rând, cu sufletul. Se împlinesc imediat 10 ani de când am părăsit echipa din postura de jucător, iar acum a sosit momentul să ajut acest club, într-un moment dificil, ca și antrenor. Îmi pun la dispoziția antrenorului principal toate competențele mele și toată pasiunea pe care o am pentru FC Brașov. Sunt convins că va fi o mare provocare, însă nu am nici o umbră de îndoială că vom reuși lucruri frumoase, cu o echipă frumoasă!”, a anunțat Balint pe contul său de Facebook.

Lokica s-a înțeles, luni, cu oficialii FC Brașov pentru a prelua echipa din data 10 ianuarie, atunci când este programată reunirea lotului. Tot atunci, croatul va veni cu mai mulți jucători de la Dinamo Zagreb, grupare cu care formația din Liga 1 va colabora în viitor.

„Vjekoslav Lokica a semnat pe doi ani și jumătate și suntem siguri că am făcut o alegere bună. Cu siguranță obiectivul echipei rămâne în acest sezon salvarea de la retrogradare, pentru ca în doi ani să reușim să facem la FC Brașov o echipă care să se bată pentru un loc de cupele europene. O să facem și un parteneriat cu Dinamo Zagreb, astfel că la FC Brașov vor ajunge jucători care să ne ajute la îndeplinirea acestor obiective. Vjekoslav Lokica va face echipă pe banca tehnică cu Laszlo Balint, un antrenor tânăr în care noi avem de asemenea încredere”, a declarat, citat de Mediafax, Constantin Zotta, directorul general al clubului brașovean.

Vjekoslav Lokica a antrenat sezonul trecut formația de liga secundă Zagreb FC, cu care a reușit o promovare clară, la 6 puncte față de cea de-a doua clasată. Noul tehnician al echipei brașovene a mai antrenat până acum formații ca HNK Sibenik, Osijek, Rijeka și NK Primorje.

Marius ANGHEL 05 Jan. 2015, 17:22 Special
Pe aceeași temă