„B”-ul la puricat!

25 Apr. 2009, 09:21 Special
„B

Scandalul provocat de investigațiile DNA în fotbalul românesc va intra în curând și pe o altă pistă, aceea a ligii secunde, patronată direct de FRF, unde se petrec lucruri cel puțin bizare.
 

 

Procurorii au strâns informații și vor demara în curând o amplă anchetă, ce se va desfășura pe două planuri: arbitrajul și meciurile aranjate pentru pariori. În ambele cazuri au fost aduse în discuție nume grele, pornind de la cel al președintelui Mircea Sandu și terminând cu cel al deja arestatului Marcel Lică, cel care făcea delegările la Liga a ll-a. Dacă la primul eșalon exista o oarecare teamă pentru „mânăriile“ care se făceau în privința arbitrilor, se pare că în B lucrurile se făceau chiar pe față.
 

 

Există trei feluri de echipe: 1. Cele care vor să promoveze și au parte de arbitrajele pe care le doresc; 2. Formații care fac jocurile și influențează ierarhiile, care încearcă să își programeze arbitrajele în funcție de interese; 3. Echipele care vor să supraviețuiască, dar de cele mai multe ori sunt victimele celorlalte. Potrivit informațiilor, comenzile se dădeau la centru pe axa Lică – Kassai, iar Gheorghe Constantin și Mircea Sandu nu erau deloc străini de ele.
 

 

Telefoane date din vestiar
 

 

Al doilea plan pe care se investighează este cel al meciurilor aranjate pentru pariori. Există informații conform cărora acestea au fost destul de numeroase în acest sezon, iar suspiciunile planează asupra formației FC Snagov, din prima serie. Având o poziție lipsită de griji în clasament, echipa ilfoveană e bănuită că a trântit anumite meciuri pentru a influența câștiguri importante la casele de pariuri. Din câte se pare, s-a ajuns până într-acolo încât, la meciurile la care se putea paria live, la pauză erau sunate din vestiarul echipei anumite persoane care trebuiau să pună sume mari de bani mizând pe ce se va întâmpla în repriza secundă.

articol scris de Adrian Dumitru

25 Apr. 2009, 09:21 Special
Pe aceeași temă