Avancronica etapei a 30-a

14 May. 2009, 15:18 Special
Avancronica etapei a 30-a

Cu cinci etape înainte de finalul campionatului lupta în cele două serii devine din ce în ce mai palpitantă. În prima serie primul loc, cel ocupat de Ceahlăul, pare de neatins, dar poziția secundă, care duce și ea în prima ligă este disputată în continuare de Delta Tulcea și FC Ploiești. În subsolul clasamentului, lupta este dusă tot în doi, Știința și Cetatea sperând în continuare să se salveze de la retrogradare.

De partea cealaltă, seria a doua a ligii secunde propune o luptă ceva mai strânsă. Cele două locuri promovabile sunt disputate de patru echipe, în timp ce subsolul clasamentului este aglomerat și nici măcar formația de pe locul 10 nu se poate considera scăpată total de grijile retrogradării.

 

SERIA I

Cetatea Suceava – Delta Tulcea
Cel mai interesant meci al etapei poate fi și un exercițiu de imaginație pentru pariori. Partida este extrem de importantă pentru ambele formații. Ne așteptăm la o luptă serioasă deoarece celor două combatante nu le convine un rezultat de egalitate. Nu uitați că meciul este transmis live text pe www.liga2.ro unde vă așteptăm să ne spuneți opiniile dumneavoastră legate de desfășurarea meciurilor.

CS Buftea – Știința Bacău
Meciul este crucial pentru oaspeți și o chestiune morală pentru gazde. Cu doar șase puncte plus în partidele disputate în retur, ilfovenii au șansa de a consimți retrogradarea formației moldovene. Sunt însă și premize pentru un meci egal, acest fapt prelungind suspansul luptei pentru retrogradare.

Dunărea Giurgiu – Ceahlăul

Elevii lui Florin Marin pleacă cu mari speranțe spre malul Dunării pentru a pescui cele trei puncte. Toată lumea va sta cu ochii pe prima formație promovată în Liga I de la vară, în cazul în care nemțenii vor obține victoria. Câștigarea meciului ar trebui să fie o misiune facilă pentru fotbaliștii de sub Pietricica pentru că echipa giurgiuveană nu are motive să se bată pentru obținerea unui rezultat bun.

FC Snagov – Concordia Chiajna

După ce au furnizat surpriza etapei în runda precedentă, gazdele au nevoie de o victorie pentru a fi matematic ieșite din bătălia retrogradării. Concordia are un moral bun, însă adversarii par mai motivați. Un meci de 1x, deși, pe foaie, oaspeții sunt favoriți.

Sportul Studențesc – Petrolul Ploiești

O partidă frumoasă se anunță la matineu. Se întâlnesc două echipe cu nume în fotbalul românesc care au ratat însă în acest sezon obiectivul de a promova în Liga I. Aparent o întâlnire între locurile 12 și 4 nu prea mai are consistență în acest final de sezon, dar orgoliile celor două echipe garantează spectacolul ce va fi oferit microbiștilor.

FC Ploiești – Dinamo II
Duminică, la Ploiești, are loc un meci între o echipă dinamovizată și una dinamovistă. După ce au transferat jucători din curtea alb-roșiilor, pe fostul antrenor al adversarilor și au adus un director tehnic în persoana unei foste glorii din Ștefan cel Mare, gazdele pot primi și porecla “Dinamo III”, după cum justifica îndepărtarea sa de la echipă Marius Șumudică. În aceste condiții rezultatul este unul extrem de previzibil chiar fără a lua în calcul situația din clasament, unde ploieștenii se bat pentru promovare.

SERIA A II-A

Râmnicu Vâlcea – CFR Timișoara   
Vâlcea vine după eșecul surprinzător de pe teren propriu cu UTA, 0-3. Timișoara are nevoie disperată de puncte, fiind după 29 de etape pe locul 16 în clasament.

Unirea Alba Iulia Dacia Mioveni   
Meci care o poate aduce pe echipa lui Falub foarte aproape de Liga I. Antrenorul Unirii a avertizat că se teme înaintea acestui meci pentru că elevii lui se consideră deja cu un picior în Liga I.

ACU Arad – FCM Târgu Mureș       
Cel mai incins meci al etapei. Formația care va pierde își va compromite în mare parte șansele pentru realizarea obiectivului (ACU – salvarea de la retrogradare, FCM – promovarea). Egalul nu ar conveni niciuneia dintre echipe. Elevii lui Bodea vin după eșecul usturător de pe teren propriu cu Liberty, 0-3.

Internațional Pitești FCM Târgoviște   
Meci de 1 solist. Formația lui Ștefan Stoica nu își permite să mai facă pași greșiți în lupta pentru promovare după eșecul de la Lupeni

Liberty Minerul Lupeni           
Partidă fără prea mare importanță. Ambele echipe sunt liniștite în acest moment legat de retrogradare.

Mechel – Jiul Petroșani           
Probabil Mechel va înregistra sâmbătă a 16-a înfrângere consecutivă din acest sezon

FC Drobeta FC Bihor           
Drobeta are toate șansele să își păstreze și după acest meci invincibilitatea pe teren propriu din acest sezon

“U” Cluj – Arieșul Turda   
Trupa lui Dorinel Munteanu are nevoie disperată de cele 3 puncte pentru a ieși din zona minată a clasamentului. Nici turdenii nu stau foarte liniștiți, chiar dacă au în acest moment 6 puncte avans față de ocupanta primului loc retrogradabil. Elevii lui Pelici au emoții mari, deoarece vor mai juca în ultimele 4 etape în deplasare la Liberty și Alba și pe teren propriu cu Internațional Pitești și ACU.

UTA Mureșul Deva    SÂMBĂ‚TĂ‚, ORA 20.00       
Deva vine după 4 meciuri fără înfrângere și cu cel puțin un punct la Arad ar lua o opțiune serioasă pentru a evita retrogradarea.
 

Articol de Andrei Petrică și Daniel Lup
 

14 May. 2009, 15:18 Special
Tags:
Pe aceeași temă