ASU Poli și Druckeria au depus un memoriu la primărie pentru a denumi o stradă din Timișoara. „Ar putea reprezenta un semn de recunoștință”

Marius ANGHEL 28 Jan. 2017, 18:19 Special

După ce la finalul anului trecut, suporterii echipei ASU Politehnica Timișoara și-au dus la final una dintre dorințele pe care și le-au propus să le îndeplinească în cadrul proiectului „Poli – un club solid, echipă a comunității”, acum, conducerea clubului din Liga 2 și aceiași suporteri, reprezentați de Asociația Suporterilor Timișoreni „Druckeria”, doresc să ducă la bun sfârșit o nouă inițiativă inedită în România.

La mijlocul lunii decembrie a anului 2016, fanii alb-violeți din Timișoara au realizat un graffiti special pe unul dintre gardurile Bazei 2 Politehnica. Un citat celebru al fostului antrenor al Politehnicii, Costică Rădulescu, cât și chipul acestuia, au fost desenate pe aleea ce leagă strada Cerna de strada Prof. Dr. Aurel Păunescu Podeanu. Muralul se dorea a fi o sursă de inspirație pentru tinerii sportivi care trec prin acea zonă.

Acum, ASU Politehnica Timișoara și AST Druckeria au depus, vineri, 27 ianuarie, la primăria Timișoara, un memoriu pentru a denumi respectiva aleea „Costică Rădulescu, în memoria fostului mare antrenor al echipei fanion a orașului, anunță site-ul PresAlert.ro. În prezent, strada nu are nicio denumire, ea aflându-se între Baza 2 Politehnica și LPS Banatul, în apropiere fiind și Complexul Sportiv „Dan Păltinișanu”.

„Acest lucru ar putea reprezenta un semn de recunoștință din partea orașului Timișoara față de cel care l-a iubit ca și cum ar fi fost de-al locului, respectându-i valorile și ghindându-și activitatea în funcție de ele. Acest moagiu este cu atât mai puternic, ca simbolistică, având în vedere faptul că în aprilie nea Costică ar fi împlinit 82 de ani și considerăm că amintirea lui trebuie păstrată vie în conștiința iubitorilor timișoreni de fotbal”, se arată în concluzia memorilului depus de ASU Poli și AST Druckeria.


 

Costică Rădulescu s-a născut în 17 aprilie 1934 în Comarnic (Prahova), iar în anul 1975 a preluat-o pentru prima dată pe Poli Timișoara. Antrenorul prahovean avea să-i readucă, în 1990, pe alb-violeți în Cupa UEFA, după ce repreluase echipa din Liga a 2-a. În acea ediție a cupelor europene, Poli a eliminat pe Atletico Madrid (2-0, 0-1).

În cariera sa, Rădulescu a mai antrenat echipele Dinamo Bacău, CS Botoșani, UMT, Oțelul Galați, SC Bacău, CS Târgoviște, Vega Caransebeș și Farul Constanța. Pe 8 iulie 2002, la vârsta de 68 de ani, carismaticul antrenor a decedat.

„Toate trec, banii trec, dar astea … astea să le povestiți la copii, la nepoți!”, vorbe adresate de antrenorul Costică Rădulescu jucătorilor de la UMT în 1998, cu ocazia meciului din sferturile Cupei României cu Dinamo. Acest citat, cât și chipul antrenorului, apar desenate pe zidul respectivei străzi care face scopul memoriului celor de la ASU Poli și AST Druckeria.

Marius ANGHEL 28 Jan. 2017, 18:19 Special
Pe aceeași temă