CCA a uitat să trimită arbitru la meci!

Publicat: 10 Apr. 2012, 10:18 Actualizat: 10 Apr. 2012, 10:19 Arbitri
CCA a uitat să trimită arbitru la meci!

Sistemul de delegări al arbitrilor la partidele din Liga I, a II-a și a III-a începe să dea greș. CCA-ul a uitat să-l anunțe sâmbătă pe centralul Marian Balaci, din Drobeta Turnu Severin, că trebuie să arbitreze Dinamo II – Astra II (1-2) și a chemat de urgență o brigadă din București!

Comisia Centrală a Arbitrilor a decis, sub conducerea lui Ion Crăciunescu, să nu mai facă publică lista „fluierașilor” care urmează să oficieze la partidele din primele trei ligi din România. „Arbitrii vor fi anunțați pe mail cu o seară înainte la ce meciuri vor oficia”, a proclamat Crăciunescu la începutul sezonului de primăvară. Apoi, săptămâna trecută, de teama hackerilor, șeful CCA a decis să renunțe la mail, iar arbitrii urmau a fi anunțați prin telefon.

Numai că sistemul acesta din urmă, care a fost folosit în premieră în week-end-ul trecut, a dat greș de la prima utilizare. La partida de sâmbătă, din Liga a II-a, dintre Dinamo II și Astra II, scor 1-2, centralul Marian Balaci din Drobeta Turnu Severin, nu a fost anunțat că trebuie să prezinte la meci. Oficialii CCA pur și simplu au uitat să-l înștiințeze!

„Nu m-a sunat nimeni de la CCA!”

Disperați că brigada de arbitri nu apare la stadion, așa cum era normal, oficialii de la Dinamo au început să dea telefoane și să vadă ce se întâmplă. Mai întâi a fost sunat Balaci, dar acesta le-a spus că se pregătește să oficieze un joc de Liga a IV-a, în Mehedinți (CS Strehaia – AS Gloria Rogova), și că nu știe nimic de vreun meci în Liga a II-a! În această situație, CCA a venit cu soluția salvatoare și a convocat de urgență o brigadă din Capitală, în frunte cu Adrian Paraschiv, care astfel a debutat în Liga a II-a. „Nu știu dacă trebuia să fiu la vreun meci în Liga a II-a. Pe mine nu m-a sunat nimeni de la CCA”, s-a limitat să comenteze Marian Balaci, pe când delegatul celor de la Astra II, Costel Ciocârlan, spune că a fost ceva ciudat înainte de joc: „Nu știu cine trebuia să ne arbitreze, dar pot să vă spun că brigada de arbitri a ajuns la stadion cu o jumătate de oră mai târziu decât e prevăzut în regulament (n.r. – două ore)!”

Meciul a avut o brigadă de arbitri. Nu contează cine a fost delegat. Din punctul meu de vedere nu a fost nicio problemă
Ion Crăciunescu, președinte CCA

Articol de Mihai ANDRIEȘ și Daniel REMEȘ
Foto: Bogdan IORDACHE

Publicat: 10 Apr. 2012, 10:18 Actualizat: 10 Apr. 2012, 10:19 Arbitri
Pe aceeași temă