N-au luat stema de la Mititelu, dar au leul din ea! Balaci, manager la CS Universitatea

Mihai Andries 13 Dec. 2013, 11:14 Campionat
N-au luat stema de la Mititelu, dar au leul din ea!** Balaci, manager la CS Universitatea

Visul celor de la CS Universitatea, ca echipa să aibă „recunoașterea” celui mai reprezentativ jucător al Craiovei Maxima și visul lui Ilie Balaci, de a se consacra și ca antrenor în fotbalul românesc sunt pe cale de a se împlini. Dacă nu au reușit deocamdată să smulgă stema de la  Adrian Mititelu, cei de la CS l-au adus alături pe cel care ar echivala ca simbol cu leul de pe sigla FCU.

Tatonările dintre cele două părți au ajuns deja la un rezultat, principalul acționar de la CSU Craiova, Mihai Rotaru, convingându-l pe Balaci să i se alăture. Asta după ce „Minunea Blondă” a primit ceea ce își dorea – principala funcție de răspundere. Balaci va fi manager al echipei, pe modelul Alex Ferguson, având atât atribuții legate de politica de transferuri, cât și de echipa de seniori. Salariul lui Balaci ar urma să fie unul consistent, ca și bugetul de transferuri care i-ar fi pus la dispoziție, atât în iarnă, dar mai ales în vara viitoare. Dacă va accepta, Stângă ar putea rămâne în club pe vechea funcție, cea de coordonator al Centrului de copii și juniori, dar nu este exclusă nici o colaborare directă cu Balaci. „Ilie Balaci a rămas idolul meu. Îmi doresc ca nea Ilie să vină alături de noi, pe orice poziție va dori, el este întotdeauna binevenit” a declarat Pavel Badea la premierea grupelor de copii și juniori. Actual manager general, „Bădiță” va avea rolul de președinte al clubului.

Al treilea descălecat ca antrenor în Bănie

Deși a avut performanțe deosebite în Golf, Ilie Balaci a rămas cu regretul că în România nu a făcut carieră. A fost aproape de promovarea în Divizia A cu Drobeta Turnu Severin, acolo unde l-a avut jucător și pe Gică Craioveanu, dar singura echipă pe care a antrenat-o Ilie Balaci în primul eșalon a fost FC Universitatea Craiova, în două rânduri, dar de fiecare dată pentru o perioadă scurtă. În 1998, pe vremea când patron era George Ilinca, Balaci a început campionatul pe banca Științei, dar a plecat, după ce a fost suspendat deoarece l-a lovit cu gheata la vestiare, după un meci, pe arbitrul Aron Huzu.

Pe vremea aceea, la Craiova jucau Cristian Chivu, dar și actualul ginere al lui Balaci, Eugen Trică. În 2001, Balaci a revenit ca antrenor la clubul finanțat atunci de Gigi Nețoiu și Nicu Gheară. A început sezon cu un succes important, la Brașov, dar treptat relațiile s-au răcit cu Nețoiu, iar după un eșec acasă cu Bistrița, în care a folosit mai mulți jucători de la tinerete, „Minunea Blondă” a renunțat la post. Balaci a mai avut funcția de manager general și în „era Mititelu”, dar niciodată nu a primit cu adevărat putere de decizie, el însuși recunoscând că funcția sa a fost mai degrabă una onorifică.

 

„Ilie Balaci a rămas idolul meu. Îmi doresc ca nea Ilie să vină alături de noi, pe orice poziție va dori, el este întotdeauna binevenit” – Pavel Badea, director general CS Universitatea Craiova

 „Dacă se va decide ca Ilie Balaci să-mi ia locul, asta este, nu mă pot opune. Nu cred că are cineva ce să-mi reproșeze în ceea ce privește munca mea la CS Universitatea Craiova” – Ovidiu Stângă, antrenor CS Universitatea Craiova

8 victorii, un egal și o înfrângere este bilanțul lui Ovidiu Stângă la CSU Craiova

2 mandate de antrenor a avut Ilie Balaci la FC Universitatea, singura echipă pe care a antrenat-o în Liga I

Articol scris de Cosmin STAICU

Mihai Andries 13 Dec. 2013, 11:14 Campionat
Pe aceeași temă