Ilie Balaci, invitat de conducerea clubului Rapid la toate meciurile de pe Stadionul Giulești

Marius ANGHEL 22 Oct. 2013, 18:55 Diverse
Ilie Balaci, invitat de conducerea clubului Rapid** la toate meciurile de pe Stadionul Giulești

Fostul fotbalist Ilie Balaci a fost invitat oficial de clubul Rapid la toate partidele pe care formația bucureșteană le va disputa pe Stadionul Giulești-Valentin Stănescu, după ce acesta a declarat că atunci când aude galeria formației giuleștene îi vine să își pună ghetele și să revină pe teren.

Conducerea clubului Rapid l-a contactat pe fostul jucător al echipei Universitatea Craiova prin Lucian Ionescu, directorul de imagine al clubului, care i-a transmis că de acum înainte are rezervat un loc în tribuna oficială a stadionului. La rândul său, Ilie Balaci a promis că începând cu partida Rapid – Petrolul Ploiești, din optimile de finală ale Cupei României, va fi prezent la fiecare meci de pe Stadionul Giulești.

Ilie Balaci a declarat într-un interviu pentru publicația Fanatik că regretul său în ceea ce privește cariera de fotbalist este faptul că nu a avut ocazia să joace pentru Rapid. „Regret că nu am jucat în Giulești. Sincer, cred că i-aș fi făcut să danseze de fericire de când se termina meciul până etapa următoare. I-aș fi făcut să alerge de drag pe calea ferată, nu de ură, cum și-au alergat jucătorii. Sunt fantastici. Când îi aud cum cântă, îmi vine să-mi pun ghetele în picioare și să intru pe teren. Întotdeauna când mă duc pe Giulești, mă duc pentru galerie, să-i aud cum cântă tot meciul”, a afirmat Balaci.

Antrenorul formației Rapid, Viorel Moldovan, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că afirmațiile lui Ilie Balaci reprezintă o motivație în plus pentru jucătorii săi tineri. „Contează enorm de mult pentru jucătorii de acum de la Rapid când aud astfel de declarații ale unor foști mari fobaliști. E important că ei (n.r. – foștii fotbaliști) simpatizează Rapidul și sunt aproape de această echipă. Este superb. Pentru jucătorii noștri sunt importante aceste declarații pentru că la un moment dat va veni și recompensa (n.r. – materială). Motivația finaciară este importantă pentru că fiecare are problemele lui, au familii, responsabilități, trebuie și ei să trăiască. Aceste declarații țin de cald să zicem așa, dar nu și de foame”, a afirmat Moldovan.

Tehnicianul este convins că în situația în care Ilie Balaci ar fi evoluat la Rapid, el ar fi rămas unul dintre jucătorii preferați ai galeriei giuleștene. „Ilie Balaci a fost un jucător de excepție, eu l-am prins jucând. Eram un puștan și mă uitam cu mare interes la Craiova Maxima. Îmi aduc aminte cu plăcere ce făcea Balaci pe teren, era un geniu și mare păcat că nu a reușit să joace pentru Rapid. Cred că ridica tribunele în picioare, ar fi avut un impact uriaș în inimile suporterilor rapidiști”, a spus Moldovan.

În vârstă de 57 de ani, Ilie Balaci a evoluat în perioada 1973-1984 la Universitatea Craiova, prima echipă din România care a ajuns în semifinalele unei competiții europene, în ediția 1982-1983 a Cupei UEFA. În cariera sa, Balaci a mai evoluat la formațiile FC Olt Scornicești și Dinamo București, fiind forțat să se retragă din activitate în 1988 din cauza unei accidentări.

Sursa: Mediafax

Marius ANGHEL 22 Oct. 2013, 18:55 Diverse
Pe aceeași temă