Antrenorul acuzat de propriii conducători de „trucare de meciuri pentru pariuri” reacționează și face dezvăluiri. „De fapt, s-a urmărit desființarea echipei ca să…”

Marius ANGHEL 05 Oct. 2017, 16:18 Special

Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a primit cererea de retragere din campionatul Ligii 3 a clubului Urban Titu, depusă înaintea etapei a 6-a. Fără punct strâns în primele cinci runde, formația dâmbovițeană antrenată de prahoveanul Mihai Dinu (foto, al treilea din stânga, din rândul de sus) a declarat forfait, tehnicianul explicând motivele eșecului la echipa din Titu și răspunzând acuzațiilor aduse lui de către conducere, pe care le consider „o dovadă de lașitate și amatorism”.

Dinu a ținut să puncteze mai multe aspect privind activitatea sa la Titu și evenimentele petrecute acolo.

„Este deranjant că jucătorii și antrenorul sunt acuzați că și-au bătut joc de oraș. Erau jucători noi, antrenor nou, ne-am strâns cu două zile înaintea meciului de la Colibași, câștigat de noi, în Cupa României. Numai eu știu cât am alergat să conving 7-8 jucători să vină la Titu, pentru că nu aveam nici 11 jucători legitimați să ne prezentăm”, spune Dinu, care a dus la echipa dâmbovițeană o serie de jucători pe care-i cunoștea din fotbalul prahovean – Roberto Alecsandru și Alexandru Radu – ex Petrolul, Doncilă și Cioran – ex Astra 2, Simion, Ruben Gheorghe și Amariei – ex CS Cornu.

„Au fost și multe ghinioane. Roberto, de exemplu, a debutat în campionat cu gol marcat, dar a primit cartonaș roșu și nu l-am putut folosi câteva etape, apoi, Amariei era accidentat, unii au venit târziu, alți au plecat după un meci – două”, declară Dinu.

„Am rămas stupefiat însă de tupeul celor de la Titu, care se lăudau prin presă că au făcut eforturi să plătească jumătate din salariul pe luna august, înaintea ultimului meci, de la Chiajna. Păi au fost jucători care au primit 300-400 de ron, după aproape două luni de stat la Titu! Asemenea eforturi s-au făcut, că niciun salariu întreg nu s-a putut achita. Iar să faci din acești jucători și din mine vinovații principali este prea mult. Titu luase 17-0 de la Chiajna, sezonul trecut și retrogradase, pe teren, fără Dinu și jucătorii veniți acum. Tot noi am fost vinovați?”, mai spune Mihai Dinu.

Episodul „pariurile” – o cacealma!?

Tehnicianul prahovean spune că „cel mai tare m-au deranjat acele declarații cu privire la trucarea de meciuri pentru pariuri. Președintele Gheorghe Ioniță și vicele Florin Tuiu au fost chemați la Comisia de Integritate după aceste declarații și nu au putut oferi nicio probă concretă! Părerea mea este că, de fapt, asta s-a urmărit, desființarea echipei, ca să se poată toca banii doar la nivel de județ, unde sunt cheltuieli mult mai mici și mai departe nu mai spun nimic… Cum să acuzi că am jucat fără șapte titulari la Chiajna 2? Unul dintre ei, vizați de declarații, portarul Popa era accidentat, alți doi nu au venit la antrenamente, pentru că nu aveau cu ce. După 0-4 cu Astra 2 nu era normal să introduc și alți jucători în teren? Mai ales că mai legitimasem pe parcurs , căutând întăriri”, spune Dinu, care nu a fost chemat, la rândul său, să dea vreo explicație.

„Probabil s-au convins cei de acolo că s-au dus cu povești. Și eu aș vrea să știu adevărul, dacă la unele meciuri a fost ceva necurat, cine a fost vinovat, dar nu pot vorbi aiurea, să mă fac de râs”, mai spune antrenorul.

A adus trei jucători la Cornu

Imediat după „finalul aventurii”, la Titu, Mihai Dinu a luat cu el trei jucători la CS Cornu, Daniel Simion, Octav Ghica și Ion Ștefan urmând să fie legitimți – pe baza cererii de retragere a echipei Urban și vor debuta pentru Cornu la finele acestei săptămâni, în meciul cu Brebu.

„Le mulțumesc celor de la Cornu că m-au înțeles în perioada cât am antrenat și pe Titu. Voi continua proiectele începute aici, atât la echipa de seniori cât și la satelitul pe care-l avem și la echipa de juniori, alături de colegul meu, Costin Plăvache”, spune Dinu.

Roberto Alecsandru a plecat la Tulcea

Alți doi jucători de la Urban și-au găsit repede angajamente la nivelul Ligii a 3-a, fostul petrolist Roberto Alecsandru mergând la Delta Tulcea, acolo unde l-a regăsit și pe colegul său de la „FCP” – Dănuț Iancu.

Un alt jucător – Amariei, a mers la Popești Leordeni, dintre foștii prahoveni legitimați la Titu cea mai complicată situație fiind cea a lui Alexandru Radu, care, după meciul de la Titu are de ispășit o pedeapsă de 6 etape de suspendare, plus o amendă de 1020 de ron de plată!        

Clasamentul Seriei a 3-a după anularea rezultatelor echipei din Titu:

1.    AFCM Alexandria    6    6    0    0    18-3    18
2.    Petrolul Ploiești    6    6    0    0    14-3    18
3.    Voința Turnu Măgurele    6    5    1    0    12-3    16
4.    Atletic Bradu    6    3    2    1    7-4    11
5.    Sporting Roșiori    6    3    0    3    9-6    9
6.    Concordia Chiajna 2    5    2    1    2    5-6    7
7.    AFC Astra 2    5    1    2    2    2-3    5
8.    Viitorul Domnești    6    1    1    4    8-12    4
9.    Flacăra Moreni    6    1    1    3    8-13    4
10.    CS Tunari    5    1    1    3    2-7    4
11.    SC Popești Leordeni    5    1    0    4    5-8    3
12.    CS Mioveni 2    5    1    0    4    3-15    3
13.    FC Aninoasa    6    0    1    5    4-14    1
14.    ACS Urban Titu*    0    0    0    0    0    0

CITEȘTE articolele care au dus la acest scandal și la reacția antrenorului Mihai Dinu:

Conducătorul unui club din Liga 3 își dă în fapt jucătorii după ce au pierdut cu 8-0. „Am văzut cum nu și-au apărat corect șansele. Îi dăm pe mâna poliției”

Nu-și mai dă jucătorii pe mâna poliției! Echipa care anunța că va ține o conferință pentru a da „publicității detalii incredibile din vestiar” despre meciuri aranjate s-a răzgândit

Primul ABANDON în Liga 3. Clubul care anunța că face dezvăluiri incredibile despre propriii jucători și implicarea lor „în lucruri necurate”, iar apoi s-a răzgândit se desființează

Titu rămâne fără fotbal la nivel național după scandalul petrecut la ACS Urban. „Echipa a desființat-o niște fotbaliști care au venit la Titu să-și bată joc de un oraș întreg”

Articol scris de Marian DIMA

Marius ANGHEL 05 Oct. 2017, 16:18 Special
Pe aceeași temă