Eugen Pîrvulescu, președintele Dunării, acuzat din tabăra Ripensiei că a intimidat brigada de arbitri la pauză. „Revin niște practici de pe vremea lui Ceaușescu, pentru a pune presiune”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 01 Sep. 2019, 14:53 Campionat

Ripensia Timișoara a reușit să revină în prelungiri după ce a fost condusă în meciul de la Dunărea Călărași, dar în tabăra timișoreană există nemulțumiri și după rezultatul de 1-1. Mai precis, secundul Călin Mada susține că la pauză meciului, când scorul era 0-0, președintele gazdelor, Eugen Pîrvulescu, a dat cu piciorul în ușa vestiarului arbitrilor! Contactat de reporterul ProSport, fostul conducător de la Pandurii sau Gaz Metan neagă aceste acuzații.

Partida desfășurată sâmbătă la Călărași, în etapa a 5-a a Ligii 2, a fost arbitrată de o brigadă condusă de centralul Sergiu Popa din Aiud, unul dintre arbitrii bine cotați din eșalonul secund, ajutat de asistenții Cosmin Vătămanu și Mihăiță Neculau, ambii din București, plus rezerva Mihai Amorăriței, din Câmpina. Ambele goluri s-au marcat din lovituri de la 11 metri, acordate în repriza secundă. În minutul 52, s-a dictat penalty pentru gazde, după ce Caius Lungu l-a faultat pe Bogdan Rusu. Georgian Honciu a marcat, iar în prelungiri arbitrul a dat penalty pentru oaspeți, de data aceasta, din cauza unui henț. Bogdan Șandru a respins cu brațul un balon venit dintr-o execuție a lui Vlad Chera. Adrian Zaluschi a transformat cu siguranță și a egalat.

Secundul Ripensiei, Călin Mada, spune că, la pauză, președintele Dunării, Eugen Pîrvulescu, a venit și a dat cu picioarele în ușa vestiarului arbitrilor!

„La pauză, Eugen Pîrvulescu a venit și a dat cu picioarele în ușa la vestiarul arbitrilor. Striga «Sergiule, nu se poate», îl tutuia pe arbitru. Din punctul nostru de vedere, cu excepția golului pe care ni l-au anulat în prelungiri, arbitrajul a fost impecabil. Nu știu la ce se referea, la hențuri, faulturi. Arbitrii au spus că vor scrie în raport ce s-a întâmplat. Nu știu dacă au și făcut-o. Revin niște practici de pe vremea lui Ceaușescu, pentru a pune presiune”, a declarat Mada pentru Liga2.ProSport.ro.

Pîrvulescu neagă total acuzațiile: „Eu? Poate mă confundă. Eu nu fac așa ceva”

Conducătorul Dunării spune că el nu a făcut nimic din ceea ce spune Mada. „Eu? Poate mă confundă. Nu este adevărat. Eu am mers doar la vestiarul echipei mele, ceea ce am dreptul, să vorbesc cu jucătorii. Eu nu fac așa ceva, asemenea gesturi nu mă caracterizează. Dacă este adevărat, voi fi suspendat, chemat la Comisia de Disciplină”, a precizat Pîrvulescu pentru Liga2.ProSport.ro.

Arbitrii fac un raport la final de joc, despre meci, pe care este obligatoriu să-l semneze delegații celor două echipe. Pentru incidente, se poate face raport suplimentar, care nu este văzut de reprezentanții celor două echipe.

Oficialul călărășean spune că la faza la care Ripensia reclamă că a marcat, nimeni nu poate dovedi că mingea a trecut de linia porții când a reținut-o Calancea. „Cine poate dovedi că a fost gol? Cei de la Ripensia erau pe partea cealaltă a terenului, cum să vadă dacă mingea a trecut linia porții? Să dăm credit arbitrilor, pentru că la ambele penalty-uri centralul era aproape de fază. Au fost greșeli, mici, de ambele părți”, a mai spus Pîrvulescu.

Oficialul a declarat că meciul nu a fost filmat, deoarece camera video a clubului s-a defectat cu jumătate de oră înainte de startul jocului. FRF obligă echipele să își filmeze meciurile.

Eventualele incidente trecute de arbitri în raport se judecă la Comisia de Disciplină a FRF.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: AFC Dunărea Călărași

Anda DELIU, Marius ANGHEL 01 Sep. 2019, 14:53 Campionat
Pe aceeași temă