Primul ABANDON în Liga 3. Clubul care anunța că face dezvăluiri incredibile despre propriii jucători și implicarea lor „în lucruri necurate”, iar apoi s-a răzgândit se desființează

Marius ANGHEL 27 Sep. 2017, 16:47 Special
Primul ABANDON în Liga 3.** Clubul care anunța că face dezvăluiri incredibile despre propriii jucători și implicarea lor

Clubul care la începutul săptămânii anunța că va da pe mâna poliției jucători din cadrul echipei și va organiza o conferință de presă pentru a face publicite „detalii incredibile din vestiar, cu mărturii ale juniorilor care nu au fost implicați în lucruri necurate”, însă care la doar o zi distanță a anunțat că s-a răzdândit și va lua măsuri după o ședință a transmis astăzi verdictul luat în Adunarea Generală.

Conducătorii clubului ACS Urban Titu au luat decizia de a retrage echipa din campionatul Ligii 3 și de a o desființa, asta după ce în primele cinci etape din noul sezon a înregistrat tot atâtea înfrângeri, iar în ultimul meci a pierdut cu 0-8 în fața Concordiei Chiajna II, partidă care a și dus la bănuielile că jucătorii nu și-au apărat corect șansele.

Președintele clubului din Titu, Gheorghe Ioniță, a transmis un comunicat în care anunță desființarea echipei:

„Având în vedere rezultatele echipei de fotbal a clubului nostru din liga III seria 3 și materialele apărute în presa scrisă și audiovizuala din ultimele zile, s-a decis convocarea Adunarii Generale a ACS URBAN TITU, care a făcut analiza activității clubului din ultimii 3 ani și a începutului de sezon actual și a luat o serie de decizii consemnate prin procesul verbal nr. 60/26.09.2017, care au fost puse în practică, conform statutului, de către Hotărârea Consiliului Director al ACS URBAN TITU nr. 61/26.09.2017.
Astfel, Adunarea Generala a ACS URBAN TITU a considerat ca echipa de fotbal din liga a III-a ACS URBAN TTU a avut o evolutie descendenta in perioada analizata 2015-2017, care a culminat chiar cu retrogradare in clasament in ultímele 2 editii de campionat, echipa fiind reprimita in Liga III pe baza unor criterii de eligibilitate stabilite de FRF. De asemenea, in perioada analizata, atmosfera de la club nu a fost dintre cele mai bune, cea mai tensionata fiind in aprilie 2016, cand echipa a incasat cea mai umilitoare infrangere din ultimii ani, scor 0-17 cu Concordia Chiajna 2.
Pe de alta parte, echipele de juniori au avut rezultate mult mai bune, cea mai buna performanta avand-o echipa de juniori ACS URBAN TITU II (Hagioaica), cand a castigat campionatul in editia 2016-2017 cu antrenor Laurentiu Cristea. Echipa de seniori ACS URBAN TITU II (Hagioaica) a evoluat destul de bine, terminand campionatele fara emotii in zona retrogradarii.
Referitor la actualul sezon din Liga III, desi lotul de jucatori si antrenori a fost reinnoit in totalitate, majoritatea din afara orasului Titu si chiar din afara judetului Dambovita (Cornu, Campina, Ploiesti, Buzau, etc), anul competitional a inceput dezastruos pentru Liga III, echipa ACS URBAN TITU aflandu-se, in acest moment, dupa primele 5 etape, pe ultimul loc, cu zero puncte, golaveraj 2 goluri date la 18 primite, la distanta de 15 puncte de locul 1 si de 6 puncte de locul 10 care asigura salvarea de la retrogradare. Ultimul meci din 22.09.2017 a fost pierdut cu scorul de 8-0 in fata celor de la Concordia Chiajna 2.
Echipele de juniori au rezultate bune si anul acesta, constante, ca si in sezoanele precedente, iar ACS URBAN TITU II se afla in prima jumatatea clasamentului, dupa ce in ultima etapa a reusit infrangerea liderului Ligiia V-a Sud, Unirea Racari, cu scorul de 3-2.
Problemele principale identificate de membrii Asociatiei Club Sportiv Urban sunt cele legate de echipa din liga a III-a, in special din cauza rezultatelor dezastruoase, calitatii slabe a lotului de jucatori actual si a suspiciunilor ce planeaza asupra profesionalismului jucatorilor si a antrenorului. Conducerea clubului a facut eforturi deosebite pentru a le plati tuturor 50% din primul salariu din acest sezon, in luna septembrie 2017 (pentru luna august 2017), chiar in ziua meciului cu Chiajna II, urma ca restul de 50% sa fie platit pana la sfarsitul lunii septembrie. Alte probleme cu care se confrunta clubul sunt datoriile din editia anterioara de campionat, pe care clubul le are de platit la jucatori, dintre care 3 si-au depus memorii la Federatie, datoria de 12000 lei pe care clubul o are la Craiova pentru un litigiu vechi de 3 ani pierdut in instantele sportive (achitata partial 5000 lei in august 2017). De mentionat ca nu sunt datorii la bugetul de stat sau bugetul local, in momentul de fata.
Asadar, cele mai importante probleme sunt cele legate de imaginea clubului, grav afectata de ultímele 3 sezoane de campionat, la care se adauga suspiciunile opiniei publice din orasul Titu cu privire la faptul ca actualul lot de jucatori condus de antrenorul de la Cornu, Mihai Dinu, nu si-ar apara corect sansele in meciurile oficiale, aparand foarte multe discutii dupa meciul pierdut pe teren propriu cu Astra II, scor 0-4 si culminand cu scandalul din ultimele zile din presa locala si nationala, conform reportajelor si articolelor de presa aparute la meciul cu Chiajna II, pierdut cu 0-8.
Ca si solutii pentru viitor, pentru refacerea imaginii clubului in randul cetatenilor orasului Titu si a iubitorilor de fotbal din oras si din judet, au fost propuse reorganizarea clubului, eliminarea motivelor care au dus la situatia actuala din liga a III-a, stimularea celorlalte echipe componente ale clubului, diversificarea activitatii sportive.
O prima masura propusa a fost aceea a rezilierii amiabile a contractelor de liga III pentru intregul lot de jucatori si antrenori. Apoi Federatia Romana de Fotbal va fi instiintata privind retragerea echipei ACS URBAN TITU din competitia de liga III si continuarea activitatilor competitionale cu celelalte echipe de juniori si cu ACS URBAN TITU II.
In continuarea masurilor, se vor intreprinde actiuni de recrutare personal si apoi de efectuare de selectii de copii pentru noi grupe de copii care sa fie infiintate la nivelul orasului Titu, avand in vedere potentialul clubului cu bazele sportive moderne puse la dispozitie de Primaria Titu, cu bazinul de inot, sala de fitness, sala de sport, terenuri sintetice de fotbal, etc si avand in vedere ca e necesar, mai mult ca oricand, ca fotbalul din orasul Titu sa fie incurajat sa renasca, pentru a se creste fotbalisti care sa joace pentru Titu pe viitor in toate competitiile fotbalistice si pentru a nu mai apela doar la jucatori din alte judete care vin la Titu total dezinteresati de performanta, daca e sa ne luam dupa ultimele sezoane de campionat.
Din cauza legislatiei ambigue din domeniul sportiv, clubul a fost finantat in ultimii 2 ani doar din fonduri private – sponsorizari ale agentilor economici din orasul Titu. De aceea, se va asigura, in continuare, colaborarea cu sponsorii clubului si li se va transmite un proiect de dezvoltare al clubului pentru urmatorii ani, proiect care sa demonstreze ca la Titu se doreste performanta cu jucatori autohtoni, cu copii si tineri ai orasului Titu care sa fie sprijiniti gratuit de catre club. Deocamdata, desi au fost demarate de curand procedurile necesare obtinerii finantarii din partea Consiliului Local Titu pentru acest sezon, (urmare a modificarii Legea Sportului in iunie 2017 prin OUG 38/2017), din cauza imaginii grav afectate a clubului, nu se va mai solicita acest sprijin financiar public, urmand ca acesta sa fie solicitat ulterior, dupa restabilirea activitatii sportive de buna calitate la Titu si dupa prezentarea unui proiect de viitor.
In finalul sedintei Adunarii Generale s-a stabilit Strategia de dezvoltare a clubului pentru perioada 2017-2020:
Transformarea ACS URBAN TITU intr-o adevarata pepiniera de jucatori pentru fotbalul dambovitean si, in special, pentru cel din orasul Titu. Se va continua colaborarea cu agentii economici din orasul Titu care sponsorizeaza clubul si cu Consiliul Local Titu prin folosirea bazelor sportive si a infrastructurii puse la dispozitie si, pe viitor, pentru solicitare de finantare din bugetul local pentru dezvoltarea clubului si a echipelor componente.
Promovarea echipei ACS URBAN TITU II in liga IV si revenirea clubului in liga III.
Mentionam ca Adunarea Generala a ACS URBAN TITU a avut o intalnire si cu reprezentantii suporterilor din orasul Titu, carora le-a prezentat situatia detaliata de la club si carora le-a cerut parerea privind viitorul clubului. Toata lumea a fost de acord cu deciziile care au fost luate pentru a se stopa degradarea imaginii clubului, degradare care a aparut si din cauza concentrarii resurselor financiare in proportie covarsitoare dirijate catre echipa de Liga III, prin asigurarea de salarii, cazare, masa, transport, antrenamente in bazele sportive pentru fotbalisti care nu au legatura cu orasul Titu si nici macar cu judetul Dambovita si nu le pasa de promovarea acestui sport in randul sportului dambovitean si orasenesc, in timp ce echipele de juniori si echipa ACS URBAN TITU II, fara pretentii financiare si conditii deosebite, au obtinut rezultate mult mai bune care au bucurat iubitorii fotbalului din orasul nostru, culminand cu castigarea campionatului de catre juniorii echipei ACS URBAN TITU II, in aceasta primavara.
Le multumim tuturor celor care sunt alaturi de noi in aceste momente grele, le multumim suporterilor, sponsorilor nostri – agentii economici din orasul Titu, domnului primar Traian Niculae si domnului viceprimar Teodor Radoi care ne-au sustinut neconditionat si ne-au fost alaturi in cele mai grele momente, (desi nu aveau nicio obligatie, intrucat ACS URBAN TITU este un club de drept privat, Consiliul Local Titu nefiind asociat al clubului) si le promitem tuturor ca fotbalul nu moare la Titu, ci este momentul pentru o renastere bazata pe seriozitate, profesionalism, pasiune, implicare, incredere, loialitate, iubire fata de jocul de fotbal si respect fata de cetatenii si institutiile orasului Titu.

Cu deosebit respect,
Presedinte ASOCIATIA CLUB SPORTIV URBAN TITU
Gheorghe IONITA”

Rezultate înregistrate de Urban Titu în acest sezon al Ligii 3:

Etapa 1: CS Tunari – ACS Urban Titu   3-1
Claudiu Zamfir (9, 29), George Ivan (23) / Roberto Alecsandru (45)
Etapa 2: ACS Urban Titu – CS Mioveni 2     0-1
Dan Mincă (59)
Etapa 3: Flacăra Moreni – Urban Titu    2-1
Alin Neguț (26), Alexandru Negrea (75 / Ercan Sima (60)
Etapa 4: Urban Titu – AFC Astra 2    0-4
Radu Chiriac (12 – pen., 33), Sebastian Culda (21), Ionuț Biceanu (85)
Etapa 5: Concordia Chiajna 2 – Urban Titu    8-0
Cristian Ciobanu (9, 31), Florin Răsdan (17, 39, 43, 66), Adrian Odobeanu (73), Andrei Georgescu (84)

În primele cinci etape ale Ligii 3, Urban Titu a înregistrat tot atâtea înfrângeri, având un golaveraj dezastruos: 2-18. Clubul dâmbovițean se află pe ultima poziție în clasamentul Seriei a 3-a, iar în precedentele două ediții ale Ligii 3 a retrogradat, însă a fost reprimită în campionat de FRF, deoarece nu a avut suficiente echipe să completeze cele cinci serii.

Vineri, de la ora 17:00, Urban Titu ar fi trebuit să întâlnească pe teren propriu pe SC Popești Leordeni, însă meciul nu va mai avea loc, deoarece clubul va fi retras din campionat. Rezultatele înregistrate până acum vor fi anulate, iar în fiecare etapă rămasă din acest sezon va sta câte o echipă.

Din Seria 3 fac parte următoarele echipe: Petrolul Ploiești, AFCM Alexandria, Voința Turnu Măgurele, Concordia Chiajna 2, Atletic Bradu, AFC Astra 2, Flacăra Moreni, Sporting Roșiori, CS Tunari, CS Mioveni 2, SC Popești Leordeni, Viitorul Domnești și FC Aninoasa.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: DBonline

 
 
 
Marius ANGHEL 27 Sep. 2017, 16:47 Special
Pe aceeași temă