Rapid ține cu dinții de Cătălin Hlistei, jucător dorit la UTA și care vrea să se întoarcă la Arad! Giuleștenii fac acuzații grave: „Comit o eroare cu iz penal”

Unul dintre cei mai buni jucători pe care Rapid i-a avut în acest an, în returul Ligii 3, mijlocașul Cătălin Hlistei (24 de ani), este subiectul unui litigiu în care clubul care l-a format, Atletico Arad, a reclamat formația bucureșteană la FRF. UTA s-ar afla în spatele acestui caz, dorindu-l pe jucător înapoi la echipă, însă Rapid ține cu dinții de el. Hlistei, care s-a reprezentat la reunirea giuleștenilor, vrea să se întoarcă să joace la UTA, potrivit agentului său, însă, momentan, e legat de alb-vișinii.

Arădenii au ales calea unui litigiu la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor, prin care contestă legalitatea legitimării fotbalistului la Sportul Snagov și, ulterior, Rapid, cele două cluburi pentru care a evoluat în sezonul recent încheiat. Mai precis, acțiunea a fost intentată de clubul Atletico, cel cu care Hlistei mai era sub contract când a plecat de la Arad în vara anului trecut, scria săptămâna trecută Sport Arad.

Astăzi, 20 iunie, în ziua în care este fixat un nou termen de judecată la CNSL în acest caz, Rapid a postat un comunicat pe pagina sa de faceebok cu titlul „CĂ‚TĂ‚LIN HLISTEI, UNUL DINTRE NOI”, și face acuzații grave către Atletico Arad, unele cu iz penal. Giuleștenii susțin că echipa arădeană i-a fasificat semnătura lui Hlistei și spun că jucătorul vrea să rămână la Rapid, contrazicând, astfel, ceea ce a declarat agentul jucătorului, Bogdan Apostu, cel care conduce în această vară campania de achiziții a „Bătrânei Doamne”.

„Fotbal Club Rapid București ține să puncteze unele PRECIZĂ‚RI care să lămurească zvonistica și confuzia creată în jurul unuia dintre jucătorii noștri de bază din sezonul precedent, Cătălin Hlistei.

Clubul Atletico Arad comite grava eroare, cu iz penal, de a „agăța” de gâtul fotbalistului un contract purtând semnătura acestuia, dar care în realitate nu îi aparține!

Hlistei își susține buna credință infirmând faptul că semnătura îi aparține și a apelat la comisiile abilitate pentru soluționarea litigiilor, așteptând clarificarea situației.

Fotbalistul reprezintă o piesă importantă în angrenajul Rapidului și pentru sezonul viitor, astfel gruparea noastră îi sprijină demersurile în găsirea dreptății, în contextul în care acesta are ca obiectiv o continuare a carierei în tricoul vișiniu.

În cazul mijlocașului rapidist, clubul Atletico Arad se află în proces atât cu Rapid, cât și cu FC Snagov (n.r. – clubul se numește, de fapt, Sportul Snagov), invocând subit probleme contractuale la doi ani distanță, timp în care jucătorul a fost transferat de două ori!

Totodată, FC Rapid București va sesiza comisiile abilitate vizavi și de declarațiile unor persoane oficiale din cadrul clubului UT Arad, interesate subit de obținerea semnăturii lui Hlistei, aflat în continuare sub contract cu Rapid.

Atragem atenția celor două grupări vecine de oraș că pot apela la astfel de tertipuri cu oricine vor, dar fără a încerca să implice un nume de rezonanța și tradiția Rapidului.

Clubul Rapid își respectă toți partenerii de competiție atât timp cât aceștia se supun principiilor de bază ale guvernanței sportive și regulilor minime de fair play competițional. În caz contrar vom lupta cu toate mijloacele și resursele permise de regulamente pentru atingerea obiectivelor”, suna comunicatul Rapidului.

Dacă semnăturile lui Cătălin Hlistei pe contractul cu Atletico Arad și Sportul Sportul Snagov, respectiv Rapid se dovedesc reale, atunci fotbalistul riscă să fie suspendat pentru dublă semnătură.

La Sportul Snagov, Hlistei a jucat ca titular în toate cele 21 de meciuri ale primei părți a campionatului Ligii 2 și a marcat 7 goluri. La începutul anului a fost achiziționat de Rapid, pentru care a marcat 9 goluri în 13 meciuri de Liga 3 și a dat 11 pase decisive, fiind al doilea cel mai bun jucător al giuleștenilor în acest top, după Cârstocea, cu 16. Sezonul trecut, Hlistei a jucat la UTA, club la care a revenit după ce fusese transferat în Liga 1 la Pandurii.

Agentul jucătorului, Bogdan Apostu, a explicat la prezentarea oficială a antrenorului Laszlo Balint la UTA care este situația la momentul respectiv a lui Cătălin Hlistei și ce discuții sunt pentru revenirea sa la UTA. „Îl reprezint oficial pe Cătălin și vă spun așa. Dacă va fi să plece de la Rapid, adică vom găsi soluția împreună cu cei de acolo, le-am promis celor din conducere că singura echipă cu care va semna va fi UTA. Există un litigiu pe rol, eu sper să se poată rezolva și altfel, adică prin prisma relațiilor pe care le am cu conducătorii de acolo. Sper să se termine totul amiabil, poate printr-o strângere de mână, pentru că și Cătălin își dorește foarte mult să revină acasă. Dar, repet, el este acum jucătorul Rapidului, e nevoie de puțin timp și în cazul său să vedem dacă acest litigiu se rezolvă favorabil sau nu. Dar, repet, eu încă sper într-o rezolvare amiabilă”, spunea Apostu.

„Există negocieri avansate cu mai mulți jucători, cu unii dintre ei sper să batem palma în zilele următoare, fiindcă sunt și alte echipe pe urmele lor. Nu vă pot da prea multe nume acum, ci doar să vă confirm că, într-adevăr, Tomozei și Hlistei sunt printre țintele noastre. Marius Tomozei este un fotbalist polivalent, de vestiar și mi-aș dori să lucrez în continuare cu el, la fel și Cătălin Hlistei. Mi-l doresc în mod deosebit pe Cătălin, din câte știu și el și-ar dori să revină acasă. Are multă calitate, e arădean și știe exact ce înseamnă UTA. Mai rămâne de văzut dacă se poate să-l luăm de la Rapid, căci și cei de acolo vor să se bazeze pe el”, a spus, la vremea respectivă, și antrenorul Laszlo Balint.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă