Dunărea Călărași mai are de așteaptat verdictul de la FRF, dacă rămâne sau nu în Liga 1. Florin Brișan: „Clubul nostru are două strategii. Suntem pregătiți pentru orice”

Marius ANGHEL 20 Jun. 2019, 12:47 Campionat
Dunărea Călărași mai are de așteaptat verdictul de la FRF, dacă rămâne sau nu în Liga 1.** Florin Brișan:

UPDATE: Comisia de Disciplină și Etică a FRF a amânat, din nou, potrivit surselor Liga2.prosport.ro, verdictul în cazul Academica Clinceni, acesta urmând a fi discutat săptămâna următoare. Ședința a avut loc ieri, 19 iunie, iar următoarea va avea loc pe 26 iunie.

În acest caz reclamant este Federația Română de Fotbal, iar pârâți sunt ACS FC Academica Clinceni, Fotbal Club FCSB SA, Vasile Geambazi și George Becali. În plus, sesizarea făcută de „U” Cluj a fost adăugată la proces după ce Comitetului Executiv al FRF a abrobat-o în ședința de săptămâna trecută.

În situația în care se dovedește că FCSB și Academica Clinceni au legături directe, atunci ilfovenii nu primesc drept să joace în Liga 1, iar poziția pe care momentan o ocupă în prima ligă devine vacantă.

Iar în regulament, la articolul 18 din ROAF, e specificat clar ce se întâmplă în situația în care un loc devine vacant. „Locurile care au devenit vacante în acest mod vor fi ocupate de echipele retrogradate în campionatul precedent, cel mai bine clasate și care îndeplinesc condițiile de participare în competiția respectivă”, e scris în regulament.

Astfel, Dunărea Călărași, ultima retrogradată din Liga 1, ar beneficia de această excludere și ar fi reprimită în prima ligă. Dunărea a primit licența de Liga 1, astfel că nu ar avea probleme. Dacă aceasta nu și-ar dori să participe, următoarea care ar beneficia ar fi Concordia Chiajna, iar abia a treia ar fi „U” Cluj. Academica Clinceni ar urma să joace în Liga 2.


 

Dunărea Călărași e ochi și urechi către Federația Română de Fotbal. Clubul retrogradat din prima ligă ar putea reveni în Liga 1 în situația în care, astăzi, Comisia de Disciplină și Etică a FRF va da un verdict nefavorabil nou-promovatei Academica Clinceni. Gruparea ilfoveană este anchetată că ar fi condusă, de fapt, de apropiați ai lui George Becali, finanțatorul unui alt club din Liga 1, FCSB, lucru interzis de regulament.

Florentin Brișan, președintele Dunării Călărași, susține că echipa de pe malul Borcei este pregătită pentru o eventuală rămânere în Liga 1, dar are și un proiect pentru campionatul Ligii a 2-a. Dunărea trage speranțe ca Academica să nu primească dreptul de joc în prima ligă.

„Suntem pregătiți pentru orice situație. Așteptăm deciziile Federației Române de Fotbal. Astăzi se decide dacă Academica are drept de joc în Liga 1 sau nu. Clubul nostru are două strategii. Una în cazul în care vom rămâne în Liga 1 și a doua în condițiile actuale de Liga a 2-a. Dacă vom continua în Liga a 2-a, obiectivul este clar: promovarea. Suntem pregătiți pentru orice. În câteva zile vom face public și numele noului antrenor”, a declarat Brișan.

În privința antrenorului, pe lista președintelui Dunării se află, potrivit surselor Liga2.prosport.ro, Petre Grigoraș, Ionel Ganea și Florin Bratu.

Dunărea Călărași are licența pentru Liga 1 și face modernizări la stadion, acolo unde zilele acestea se montează nocturna ajunsă de pe stadionul Giulești.

CITEȘTE și:

„U” Cluj are șanse mici să promoveze dacă FRF dovedește legăturile dintre FCSB și Academica Clinceni. Memoriul clujenilor ar ajuta să rămână în Liga 1 alt club

Plecarea lui Alexa de la Dunărea Călărași, văzută ca o trădare. „Am avut încredere în omul Dan Alexa. Când trebuia să-l demit i-am acordat tot sprijinul meu”

 

Marius ANGHEL 20 Jun. 2019, 12:47 Campionat
Pe aceeași temă