DNA a băgat spaima în membrii Comitetului Executiv

24 Oct. 2011, 07:51 Anchete
DNA a băgat spaima** în membrii Comitetului Executiv

Cu trei zile înainte de a se prezenta în fața procurorilor de la Anticorupție, unii membri ai Comitetului Executiv par speriați de ce li se poate întâmpla. Alții rămân tari pe poziții și susțin că ar vota din nou dezafilierea Craiovei.

Săptămâna aceasta poate fi una teribilă în fotbalul românesc. Membrii Comitetului Executiv al FRF sunt convocați la DNA în calitate de învinuiți, pentru dezafilierea Universității Craiova, iar spectrul urmăririi penale nu e ușor de suportat. Marian Rusen, reprezentant al cluburilor din Liga a II-a în CEx, e primul care pare a ceda. „Nu vreau ca nimeni să treacă prin ce trec eu acum. Eu sunt bolnav de diabet și chiar pot muri. Am votat excluderea Științei doar pe baza documentelor care mi s-au prezentat. Nu mai rezist, cred că demisionez”, a declarat președintele echipei Juven­tus București.

În încercarea de a se disculpa, Rusen „a scăpat” și o declarație care mai mult incriminează CEx: „Nu ne-a influențat nimeni cu nimic! Vă spun în premieră că în momentul în care Mircea Sandu a vrut să-l dea afară pe Răzvan Lucescu, noi am intervenit și l-am convins să îl păstreze. E singura dată când a votat fiecare după cum a vrut”.

„Tati, o să ne ia apartamentul?”
Ștefan Stana e reprezentantul cluburilor din Liga a III-a în CEx. Președintele echipei ACS Berceni nu are nicio teamă pentru ceea ce se va întâmpla pe 26 octombrie, când trebuie să se prezinte la DNA. „Și mâine aș vota la fel, pentru că am respectat statutele și regulamentele FRF. Trebuia chiar să dezafiliem mai repede Craiova, dar la propunerea lui Mircea Sandu i-am mai acordat un termen de câteva zile acestui individ pe nume Mititelu să-și retragă acțiunile din justiție. Când am votat, am avut în față citațiile de la tribunal”, spune Stana.

Fost fotbalist, antrenor și conducător de club, acesta este decis să meargă mai departe în acest scandal. „Îl voi da în judecată pe Mititelu. Eu am o situație specială. Mi-a murit soția acum câteva luni și am în creștere un copil minor. Gândiți-vă că acum două zile a venit fetița la mine și m-a întrebat dacă o să ne ia apartamentul, pentru că eu nu am altă avere. Când un copil te întreabă așa ceva, tachinat de colegi care îi zic că o să ajungă să doarmă în parcuri, ți se rupe inima. Din această cauză nu-l iert pe acest derbedeu de Mititelu”, a mai spus Stana.

„Spuneți voi ce verdict vreți! Eu sărbătoresc foarte bine de ziua mea, nu am nicio problemă”, Mircea Sandu (sâmbătă a împlinit 59 de ani)

Articol scris de Daniel VLAD

24 Oct. 2011, 07:51 Anchete
Pe aceeași temă