FRF a modificat ”Regulamentului Național de Licențiere a Cluburilor și de Fair Play Financiar”. Plata datoriilor a fost amânată, dacă echipele au înregistrat venituri mai mici în 2020. Reacția lui Răzvan Burleanu

Marius ANGHEL 25 Feb. 2021, 19:59 Liga 2
FRF a modificat ”Regulamentului Național de Licențiere a Cluburilor și de Fair Play Financiar”. Plata datoriilor a fost amânată, dacă echipele au înregistrat venituri mai mici în 2020. Reacția lui Răzvan Burleanu

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a aprobat în ședința din 25 februarie 2021, cu majoritate de voturi, unul împotrivă, modificările ”Regulamentului național de licențiere a cluburilor”.

Echipele care solicită licență UEFA sau licență pentru noul sezon de Liga 1, ori certificare pentru viitoarea ediție a Ligii 2 vor avea mai mult timp la dispoziție pentru a-și plăti datoriile.

”Administrația de licențiere a FRF vine în sprijinul activității cluburilor din Liga 1, a celor din Liga 2 solicitante de licență UEFA sau pentru Liga 1, printr-o serie de modificări ale Regulamentului Național de Licențiere a Cluburilor și de Fair Play Financiar.
Acestea sunt în concordanță cu circulara UEFA nr. 07/2021 din 15 februarie 2021 – ”Licențierea cluburilor pentru participarea în sezonul competițional 2021/2022 – măsuri adiționale” și se aplică doar pentru sezonul în curs, în urma deciziei Comitetului Executiv din 25 februarie 2021”, anunță FRF.

Modificările aduse ”Regulamentului Național de Licențiere a Cluburilor și de Fair Play Financiar” pot fi citite aici

Răzvan Burleanu: ”Ne dorim să venim în sprijinul cluburilor de Liga 1 şi Liga 2 care îşi doresc licenţă UEFA, licenţă de Liga 1 şi certificare de Liga a 2-a”

Cluburile vor avea posibilitatea să achite datoriile aferente anului trecut până la 30 iunie dacă vor face dovada că în 2020 au înregistrat venituri mai mici cu cel puţin 15 la sută faţă de anul precedent, a declarat, joi, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

”Prin decizia Comitetului Executiv ne dorim să venim în sprijinul cluburilor de Liga 1 şi Liga 2 care îşi doresc licenţă UEFA, licenţă de Liga 1 şi certificare de Liga a 2-a. Am modificat regulamentul de licenţiere creând şi dând mai mult timp cluburilor pentru plata integrală a datoriilor aferente anului trecut. În cazul cluburilor care în 2020 au înregistrat venituri mai mici cu cel puţin 15% decât 2019, un procent care nu poate depăşi 15% din aceste datorii va putea să fie plătit până la data de 30 iunie 2021, în comparaţie cu finalul lunii aprilie, când era prevăzut în sistemul de licenţiere. Este o măsură pe care o vom aplica doar la nivelul acestui sezon. Aceste datorii poţi fi către angajaţi, asigurări sociale şi autorităţi fiscale”, a declarat, citat de Agerpres, Burleanu, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF.

În această ședință s-a aprobat cu unanimitate de voturi amânarea pentru proximul CEX a ”Regulamentului privind condițiile de participare la Campionatul Național Liga a 2-a”, cu mențiunea că se va introduce și în cuprinsul acestui regulament facilitatea acordată cluburilor solicitante de licență pentru Liga 1.

Componența comisiilor de acordare a licenței cluburilor

Totodată, a fost aprobată componența nominală a organismelor jurisdicționale din cadrul sistemului național de licențiere a cluburilor.

Comisia pentru acordarea licenței cluburilor – instanța de fond:

Vasile Vlăduță, inginer – Președinte
Diana Mazurchievici, auditor – Vicepreședinte
Alice Mihaela David, avocat – Membru
Iuliana Sameș, avocat – Membru
Ion Tufă, avocat – Membru

Comisia de apel pentru acordarea licenței cluburilor:

Magdalena Filip, avocat – Președinte
Marian Văsie, avocat – Vicepreședinte
Alina Marin, avocat – Membru
Teodor Narcis Godeanu, jurist – Membru
Ștefan Zucă, auditor – Membru

Marius ANGHEL 25 Feb. 2021, 19:59 Liga 2
Pe aceeași temă