După Axintele, e rândul Berceniului să promoveze!

Mihai Andries 10 May. 2013, 17:37 Analize
După Axintele,** e rândul Berceniului să promoveze!

Azi, de la ora 18, vor începe meciurile etapei a 23-a a Ligii a III-a, după care vom mai avea doar trei runde până la finalul sezonului. În ceea ce privește promovarea, azi putem avea a doua certitudine, după ce Axintele a trecut prima linia de sosire. Berceniul are nevoie de o victorie în meciul cu Alexandria pentru a-și asigura promovarea matematică, după un retur de calvar în care a tremurat serios din cauza pașilor greșiți făcuți. În schimb, în celelalte patru serii, lucrurile încă nu sunt 100% lămurite.

În seria I, FCM Dorohoi mai are speranțe că le va strica bucuria băcăuanilor, dar pentru asta are nevoie în primul de o victorie în meciul direct, care va avea loc runda viitoare. În plus, până la final, dorohoienii nu mai au voie să piardă niciun punct, iar Bacăul trebuie să mai piardă minim alte trei. Dacă la final cele două echipe se vor afla la egalitate de puncte, caz în care ar intra în discuție meciurile directe, acolo unde Bacău are un fragil 1-0 în tur.
În seria a IV-a, Motru are deja cinci puncte avans în fața Rovinariului și chiar dacă Jiul pierde cu Flacăra Făget, Minerul va mai avea de așteptat o rundă pentru a fi promovată matematic.
În ultimele două serii, situația este mai dramatică. Sătmărenii au avut un retur incredibil cu nouă victorii din nouă posibile(!?) și au ajuns pe locul 1, depășind Hunedoara cu un punct. Dar echipa Alinei State are un meci în minus, motiv pentru care lupta la promovare rămâne deschisă.
Seria a VI-a s-a încins după rezultatele din ultimele două runde, Fortuna și Tărlungeni trecând de la agonie la extaz și invers. Egalul Unirii în deplasarea la Fortuna a adus nori negri la gruparea prahoveană, dar zâmbetul le-a revenit pe buze după remiza albă a brașovenilor în meciul cu Zagon. Totuși, Tărlungeniul mai are în mânecă doi ași, un meci în minus față de Fortuna și rezultatele mai bune în meciurile directe, dar nu își mai permite pași greșiți până la final, dacă mai vrea să promoveze.

 

Articol de Mihai ANDRIEȘ
Foto IlfovSport

Mihai Andries 10 May. 2013, 17:37 Analize
Pe aceeași temă