Alexandru Pelici, la prima experiență ca selecționer. I-a luat locul lui Adrian Văsîi la naționalei U19 a României: ”Este o onoare și o provocare pentru mine”

Marius ANGHEL 01 Sep. 2022, 14:29 Special
Alexandru Pelici, la prima experiență ca selecționer. I-a luat locul lui Adrian Văsîi la naționalei U19 a României: ”Este o onoare și o provocare pentru mine”

Federația Română de Fotbal a numit un nou selecționer la naționala U19 a României, după ce Adrian Văsîi a refuzat prelungirea contractului.

În locul lui Văsîi a fost numit Alexandru Pelici, despărțit de curând de prim-divizionara CS Mioveni. Anunțul a fost făcut de federație astăzi, 1 septembrie 2022.

Alexandru Pelici, selecționerul României U19: ”Este o onoare”

Timișoreanul Alexandru Pelici (48 de ani) se va afla la prima experiență ca selecționer de când e antrenor.

Lider de contract după ce săptămâna trecută și-a încheiat contractul cu CS Mioveni, el fiind în acel moment cel mai longeviv antrenor al unei echipe participante în prima ligă, a fost ofertat de FRF să îi ia locul lui Adrian Văsîi la naționala U19 a României și a acceptat propunerea.

”Este o onoare pentru mine să reprezint echipa națională a României în acest nou rol de selecționer Under 19. Este o provocare pentru mine, mai ales că urmează în scurt timp primele meciuri de calificare, dar mă voi folosi de toată experiența mea pentru a crea un grup unit alături de care să obținem rezultatele pe care ni le dorim”, a declarat selecționerul României U19, Alexandru Pelici.

Pelici, un antrenor care majoritatea carierei și-a petrecut-o în Liga 2

Ca antrenor, Alexandru Pelici are o bogată experiență în special la nivelul Ligii 2, competiție din care a reușit să promoveze de trei ori, cu Voința Sibiu (2011), FC Hermannstadt (2018) și CS Mioveni (2021).

Pe argeșeni i-a condus ultima dată în perioada octombrie 2020 – august 2022, reușind alături de aceștia menținerea în prima ligă. A fost, totodată, și cea mai lungă prezență a sa pe banca tehnică a unei echipe de prima eșalon, un sezon și alte șase etape din următoarea ediție de campionat.

În întreaga sa carieră a condus ca antrenor principal Apulum Alba Iulia, FCM Reșița (în două rânduri), Forex Brașov, Arieșul Turda, CSMȘ Reșița, Voința Sibiu (în două rânduri), FCM Târgu Mureș, CSM Râmnicu Vâlcea (în două rânduri), Metalul Reșița, FC Brașov, FC Bihor Oradea, CS Mioveni (în două rânduri), FC Hermannstadt, Ripensia Timișoara și CSM Reșița.

Debutează ca selecționer într-un meci cu Letonia U19

La naționala U19, Pelici va debuta în această lună septembrie, când sunt programate trei meciuri de calificare la Campionatul European 2023.

”Tehnicianul în vârstă de 48 de ani va conduce reprezentativa juniorilor născuți începând cu 1 ianuarie 2004 în campania de calificare pentru Campionatul European 2023.

Alexandru Pelici, ultima oară pe banca lui CS Mioveni, cu care a obținut promovarea în prima ligă, și-a început cariera de antrenor în 2003, la Unirea Alba Iulia. Are în palmares încă două promovări, cu Voința Sibiu și Hermannstadt, cu cei din urmă disputând chiar o finală de Cupa României, în 2018, când echipa evolua în Liga 2!

Naționala U19 a României va evolua în această lună în grupa de calificare la EURO 2023 alături de Letonia, Lituania și Austria. Se califică mai departe la Turul de Elită primele două clasate împreună cu echipa de pe locul 3 din cele 13 grupe cu cele mai bune rezultate înregistrate în fața primelor două clasate.

La turneul final din Malta, din 2023, se vor califica doar 7 reprezentative alături de țara gazdă.

Iată programul meciurilor de calificare din această lună:

  • Miercuri, 21 septembrie, ora 20:00: Letonia – România
  • Sâmbătă, 24 septembrie, ora 20:00: România – Lituania
  • Marți, 27 septembrie, ora 18:00: România – Austria”, a transmis FRF printr-un comunicat.
Marius ANGHEL 01 Sep. 2022, 14:29 Special
Pe aceeași temă