A murit Corneliu Stroe! Trupul neînsuflețit a fost depus la tribuna oficială a stadionului „Ion Oblemenco”

Mihai Andries 02 Apr. 2014, 08:47 Special

Suporterii Universității, care l-au iubit și respectat pe Corneliu Andrei Stroe, își pot lua rămas bun de la creatorul Craiovei Maxima începând din această după-amiază. Trupul neînsuflețit al președintelui de onoare al CS Universitatea Craiova a fost depus astăzi, la ora 12.00, în tribuna oficială a stadionului „Ion Oblemenco”. Va rămâne pe arena craioveană până joi seară, când va fi dus la capela Bisericii „Hârșu”.

Înmormântarea va avea loc vineri, la ora 12.00, la Cimitirul „Ungureni”.

Foto: Gazeta de Sud


Decesul profesorului Corneliu Andrei Stroe i-a îndurerat pe foștii mari fotbaliști ai Universității.

Gheorghiță Geolgău: Decesul fulgerător al domnului profesor Corneliu Andrei Stroe ne-a produs tuturor o durere imensă. S-a stins un om de o mare valoare, un om care a scris pagini importante în istoria fotbalului craiovean și a orașului nostru. Și-a dedicat viața clubului Universitatea Craiova, a construit cu migală echipe mari și a sprijinit pe jucători să devină oameni respectați. A fost părintele Craiovei Maxima și unul dintre personajele cheie care s-au implicat în ultimele luni în proiectul renașterii fotbalului craiovean. Trecerea în neființă a unui om de o asemenea valoare nu poate lăsa în urmă decât durere și regrete imense. Sunt alături de familia îndurerată a domnului profesor. Sincere condoleanțe!

Pavel Badea: Sunt devastat. Craiova a pierdut unul dintre simbolurile sale. Domnul profesor Stroe a făcut lucruri incredibile pentru acest oraș. A fost părintele Craiovei Maxima, ne-a ajutat să facem performanță și, mai presus de toate, ne-a sprijinit să ne împlinim ca oameni. Și-a dedicat viața acestui club și până în ultimele clipe s-a implicat în proiectul renașterii fotbalului craiovean. Să-i fie țărâna ușoară!

Silviu Lung: Din păcate, am pierdut încă un om deosebit din marea familie a Craiovei Maxima. Pentru mine, domnul profesor a fost ca un tată. Dânsul m-a adus în Craiova de la Carei, dânsul m-a ajutat să devin fotbalist important și om respectat. Să-i fie țărâna ușoară!

Nicolae Tilihoi: Vestea morții domnului profesor Stroe ne-a luat pe toți prin surprindere. De când ne știm, l-am avut aproape, ne-a ajutat pe toți. Acum suntem obligați să ducem singuri echipa spre performanțele cu care domnul profesor ne obișnuise. Chiar dacă nu mai este printre noi, nu-l vom dezamăgi. Să-i fie țărâna ușoară.

Sorin Cîrțu: Am aflat de dimineață și nu mi-a venit să cred. Toată cariera mea este legată de profesorul Corneliu Andrei Stroe. Dumnealui m-a adus ca jucător de la Electro la Universitatea și, peste ani, tot dumnealui m-a adus ca antrenor de la Electro la Universitatea. Dumnezeu să-l odihnească, a fost un om bun.


Corneliu Stroe, creatorul Craiovei Maxima, s-a stins din viață în noaptea de marți spre miercuri, anunță site-ului clubului CS Universitatea Craiova, al cărui președinte de onoare era.

”Este o zi dureroasă pentru toată suflarea din Bănie. Profesorul Corneliu Andrei Stroe, președintele de onoare al clubului nostru, nu mai este fizic printre noi. El va rămâne mereu în inimile noastre! Creatorul Craiovei Maxima s-a alăturat în această dimineață Căpitanului Costică Ștefănescu, lui Constantin Oțet, Nelu Oblemenco și Zoli Crișan în ceruri”, se arată în comunicatul clubului.

Corneliu Andrei Stroe a fost unul dintre artizanii Craiovei Maxima. A ajuns la CS Universitatea Craiova în anul 1966 și timp de patru ani a ocupat funcția de secretar al grupării din Bănie. Apoi, între 1970 și 1983 a fost vicepreședinte al clubului, iar în sezonul 1983-1984 președinte al Universității Craiova. 

În 2013 a fost numit președinte de onoare al clubului nou înființat CS Universitatea Craiova.

Născut pe 2 iulie 1943, la Dioști (jud. Dolj), Corneliu Stroe a practicat atletismul la Banatul Timișoara și Știința București, fiind campion al României în 1961 și 1962 la probele combinate triatlon și pentatlon. În 1990 a înființat Facultatea de Educație Fizică și Sport la Universitatea din Craiova. În 2003 a fost numit cetățean de onoare al municipiului Craiova.

Mihai Andries 02 Apr. 2014, 08:47 Special
Pe aceeași temă