Balint: „Vom juca la Vâlcea și pentru Cornel Stroe”

Marius ANGHEL 03 Apr. 2014, 14:57 Seria 2

CS Universitatea joacă sâmbătă, de la ora 17:00, în Zăvoi, un meci important pentru clasmentul play-off-ului, contra gazdei CSM Râmnicu Vâlcea.

Antrenorul Universității Craiova, Gabi Balint, spune că echipa are motivația necesară, dată de importanța meciului, dar și de dispariția președintelui Craiovei Maxima, Corneliu Andrei Stroe. „Este un meci important pentru play-off și jucătorii sunt motivați să joace în memoria domnului profesor Stroe. A fost un om care își dorea mult să vadă din nou fotbal de Liga I la Craiova și a făcut ceea ce i-a stat în putință pentru acest lucru. M-a impresionat primirea pe care mi-a făcut-o domnul Stroe, deși nu mă cunoștea foarte bine. Dacă vrem să demonstrăm că suntem cea mai bună formație din serie trebuie să câștigăm acolo unde au pierdut multe echipe bune. Vâlcea este un adversar de calitate, care joacă un fotbal ofensiv, a câștigat multe meciuri pe final datorită valorii și psihicului. Sperăm să nu ni se întâmple și nouă să pierdem la fel. Îmi doresc să vină cât mai mulți spectatori, dacă se poate să fie stadionul plin, chiar dacă astfel pe noi va fi o presiune mai mare”.

Balint nu a uitat evoluția modestă din meciul cu Bihorul, când a folosit însă jucătorii care evoluează mai puțin: „I-am spus arbitrului că mai avem puțin și adormeam, aveam nevoie de un pat pe margine. Am jucat lent, fără explozie, dar într-un fel e normal, fiindcă titulari au fost jucători care evoluaseră mai puțin. Am lucrat mult fizic în ultima vreme, pentru ca echipa să aibă acea explozie care-i lipsește”.

Ljubinkovic: „A venit timpul să ne arătăm adevărata valoare”

Fundașul Zoran Ljubinkovic promite că echipa va arăta o prestație mai bună decât în ultimele meciuri, când a suferit ca joc, în ciuda celor patru victorii consecutive. „Mai întâi vreau să îmi prezint regretele și condoleanțele pentru dispariția domnului profesor Stroe, care se confundă practic cu existența acestui club. Vom juca și pentru dânsul la Vâlcea, cred că a venit timpul să ne arătăm adevărata valoare, după câteva meciuri nereușite. Avem jucători buni, este o concurență benefică pe posturi și chiar dacă uneori nu jucăm titulari, suntem o familie” a spus stoperul sârb.

Pentru meciul de la Vâlcea, doar căpitanul Mihăiță Pleșan este incert.

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto: CS Universitatea Craiova

Marius ANGHEL 03 Apr. 2014, 14:57 Seria 2
Pe aceeași temă