A driblat moartea!

05 Feb. 2009, 10:30 Special
A driblat** moartea!

A supraviețuit unui accident de mașină dar a supraviețuit și teribilului accident de la mina Petrila din luna noiembrie. Se consideră un norocos pentru că destinul i-a dat o șansă mai de fiecare dată. Șansa la viață.

 

13 mineri și-au pierdut viața și alți opt au fost grav răniți în luna noiembrie la mina Petrila, în urma unei explozii cauzate de acumulările de gaze din subteran. Tragedia a avut loc la 250 de metri adâncime. Nicolae Iordache s-a aflat printre cei răniți. A sfidat moartea timp de 6 săptămâni, perioadă în care a dus o adevărată luptă la un spital de arși din București. A fost greu încercat. A suferit două intervenții chirurgicale, având arsuri pe 80 la sută din suprafața corpului.

 

Acum Nicu se află acasă, la Petrila,  unde se bucură de atenția familiei și a prietenei sale, Cristina Sipoș. „Și medicii mi-au spus că a  fost o minune că am supraviețuit. Nu-mi mai amintesc mai nimic din perioada pe care am petrecut-o în spital. Am dormit tot timpul. Am mai rămas doar cu o rană la genunchi și una la spate. Mă spăl în fiecare zi și mă dau cu cremă. Merg greu, dar merg. M-au căutat colegi de muncă, prieteni, un fost coleg Nicorici de la Minerul Uricani”, spune Nicolae, cel care a învățat să devină un luptător încă de pe vremea când juca fotbal.

 

Fostul vârf al Jiului n-a fost un jucător mare, dar a iubit fotbalul. A visat să ajungă pe marile stadioane ale lumii, dovadă că nici în ziua de azi nu se mai satură urmărind  competițiile importante din fotbal. „Am jucat la tineret la Jiul, la Minerul Uricani și Parângul Lonea. Când Jiul m-a vrut, nu m-au lăsat cei de la Uricani să plec. Nu știu dacă aș fi avut o carieră în fotbal. Cert este că a trebuit să merg la muncă când a venit valul de disponibilizări. Am intrat și fotbaliști și popicari în mină”, spune Nicolae.

 

20 de milioane de lei vechi pe lună este salariul câștigat de Nicolae Iordache la mina Petrila

 

 

articol scris de Loredana Juglea
 

05 Feb. 2009, 10:30 Special
Pe aceeași temă