La Petroșani au început lucrările de omologare a stadionului pentru Liga 2. Jucătorii ofertați de Energeticianul

Marius ANGHEL 11 Jul. 2018, 14:54 Pregătiri, amicale
La Petroșani au început lucrările de omologare a stadionului pentru Liga 2.** Jucătorii ofertați de Energeticianul

Conducătorii nou-promovatei ACS Energeticianul, fosta Șirineasa, și autoritățile locale din Petroșani au ajuns la un acord pentru ca echipa să continuă să joace pe stadionul Jiul și în Liga 2, rămânând ca cele două părți să caute soluții legale pentru închirierea bazei sportive.

Între timp, la Petroșani au început lucrările la stadionul Jiul, pentru a fi omologat pentru Liga 2. Marți dimineața, patru angajați ai primăriei au trecut la treabă și au muncit de zor în tribunele arenei, scrie ziarul Văii Jiului.

După ce echipa lui Nicolae Sarcină a plecat de la baza sportivă, din cauza neînțelegerilor inițiale cu autoritățile locale, bălăriile au crescut din nou, iar în tribune au răsărit copăceii. Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a declarat că pregătirile se fac tocmai în ideea că la Petroșani se vor juca meciuri de Liga a 2-a.

Săptămâna viitoare, baza sportivă Jiul va primi vizita oficialilor Federației Române de Fotbal care se ocupă cu omologarea stadioanelor pentru meciurile din campionatul Ligii 2.

Nicoară și Tomozei, jucători doriți la Energeticianul

Altfel, Energeticianul, aflată în cantonament la Mogoșoaia, e în negocieri pentru a-i legitima pe Viorel Nicoară (30 de ani) și Marius Tomozei (27 de ani). Aceștia au și jucat în amicalul pierdut marți, cu 1-2, la Izvorani, contra celor de la CS Balotești, viitoarea colegă din Liga 2.

Nicoară a jucat ultima dată la Juventus București, iar în cariera sa a mai evoluat în Liga 1 pentru Victoria Brănești, CFR cluj, Pandurii Târgu Jiu și Astra. Cu CFR a fost campion în 2012.

Tomozei e liber de contract după ce a promovat cu Dunărea Călărași, însă Dan Alexa nu l-a păstrat în lot pentru Liga 1. Fundașul a mai evoluat în cariera sa pentru CSM Râmnicu Vâlcea, FC Snagov, ASA Târgu Mureș, FC Costuleni, FC Caransebeș, Damila Măciuca, Metalul Reșița, FC Botoșani și CS Mioveni.

Și în stafful tehnic Energeticianul are o noutate. Emil Dică, fostul director sportiv al celor de la Pandurii Târgu Jiu, s-a alăturat clubului finanțat de Nicolae Sarcină.

Marius ANGHEL 11 Jul. 2018, 14:54 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă