90 de ani cu „U” Cluj

31 Jan. 2009, 20:42 Special
90 de ani cu**

Universitatea Cluj-Napoca este singurul club sportiv din Ardeal care împlinește 90 de ani de activitate neîntreruptă. Chiar și în perioada celui de-al doilea război mondial, când horthyștii au decis desființarea tuturor asociaților sportive, "U" și-a păstrat identitatea prin refugiul de la Sibiu.

În 2009, când "U" împlinește frumoasa cifră de 90 de ani de existență, actualii sportivi, fostele glorii, dar și suporterii vor avea parte de un șir de evenimente pe măsură. CLUJEANUL a discutat cu directorul executiv al CS Universitatea, Ovidiu Vasu, care a dezvălui o parte din surprizele ce se pregătesc.

Șepci după modelul original, din 1919

"Primii pași au fost făcuți deja. De două ori pe lună apare revista clubului, care se numește «Numai "U"», un produs care cred eu că este foarte bun. Revista se distribuie gratuit spectatorilor care vin la sala sporturilor, suporterilor și partenerilor clubului. Apoi trebuie menționat că, în sfârșit, clubul are un site, u-cluj.ro, actualizat zilnic, în care prezentăm activitatea tuturor secțiilor: baschet, volei, handbal, rugby, atletism, judo, tenis, culturism și scrabble", spune Ovidiu Vasu, care trece, apoi, pe rând, printre prioritățile aniversării.

În afara clasicelor conferințe de presă pe tema "U" 90, a campaniei în mass-media și a materialelor promoționale ce vor fi distribuite fanilor, clubul intenționează să prezinte la un post local de televiziune "Pastila «U»", o scurtă emisiune zilnică ce va străbate istoria Universității, de la înființare până în prezent. De asemenea, cu ajutorul istoricului Gheorghe Bodea și al colaboratorilor săi, va apărea monografia "U" 90, o carte cu cele mai importante capitole ale vieții și performanței în alb-negru.

La începutul lunii mai se va inaugura o expoziție foto în incinta sălii sporturilor, cu imagini inedite din cei 90 de ani de existență, dar se vor face și proiecții de filme cu meciuri care au scris istoria la "U". Pentru suporteri se vor realiza 500 de șepci după modelul original, din 1919, și se va edita un CD audio cu imnurile și cântecele galeriei.

 

Citește tot articolul pe www.clujeanul.ro

 

articol scris de Gelu Radu

31 Jan. 2009, 20:42 Special
Tags:
Pe aceeași temă