Chipciu și-a primit replica din partea suporterilor Stelei, după declarațiile date la finalul jocului din Ghencea

Marius ANGHEL 29 Sep. 2023, 12:19 Liga 2
Chipciu și-a primit replica din partea suporterilor Stelei, după declarațiile date la finalul jocului din Ghencea

Reacția lui Alexandru Chipciu (34 de ani) la adresa galeriei Stelei și a clubului din Ghencea, de la finalul partidei disputată joi de Steaua cu ”U” Cluj (scor 1-3), în prima etapă a fazei grupelor Cupei României, nu a rămas fără răspuns.

Asociația Steliștilor 1947 (AS47) consideră că declarația jucătorului originar din Brăila, campion cu FCSB și CFR Cluj de câte trei ori cu fiecare, vine un fond de frustrare și de negare a sa, dar și că reacția sa i-a făcut pe fanii Stelei să zâmbească, să se amuze.

AS47, reacție față de declarația lui Chipciu

Reacția lui Chipciu de la finalul meciului disputat în Ghencea a venit în urma injuriilor primite de fotbalistul Universității Cluj din partea galeriei Stelei. Mijlocașul este un susținător al FCSB în războiul cu Steaua, el evoluând la clubul lui Gigi Becali între 2012 și 2016, perioadă în care actuala FCSB evolua sub numele de Steaua. Ulterior, instanța a decis că Becali s-a folosit ilegal de cel mai mare brand din fotbalul din România și astfel s-a ajuns la actuala denumire, procesele continuând și astăzi.

”Chipciu pare să fie destul de frustrat, și asta nu poate fi decât din cauza faptului că a înțeles ce spuneau suporterii steliști, și anume că el nu a avut niciodată ocazia să joace pentru Steaua București.
Declarația lui vine pe fondul acestei frustrări și a negării lui. Dacă vă întrebați despre echipament, atât cel al Stelei, cât și cel al lui U Cluj sunt furnizate de aceeași companie, R-GOL. Singurul „fake” la care face referire este probabil clubul pentru care a evoluat Chipciu între 2011 și 2016.
În privința declarațiilor sale, trebuie să recunoaștem că au fost cel puțin amuzante, mai ales atunci când a repetat cu insistență că „Copiii făceau poze cu mine și jucătorii, dacă îi întrebai, erau fanii mei.” Dacă un jucător care începe o conferință de presă cu un „Mânca-ți-aș gura ta!” a ajuns să fie o asemenea vedetă, nu putem decât să zâmbim. Pe viitor va trebui să primim mai bine astfel de „vedete””, a transmis AS47 prin intermediul paginii sale de Facebook, mesajul fiind ilustrat cu poza principală a acestui articol.

Ce a spus Chipciu despre Steaua și suporterii săi

Câteva idei din ceea ce a spus Chipciu după jocul dintre Steaua și ”U” Cluj:

  • Un stadion fabulos, dar parcă nu are legătură cu ideea de Steaua pe care o aveam când eram mic. Mi se pare ceva fantomă, dar în același timp pot spune că Peluza Sud nu îmi e indiferentă. Am trăit niște momente cu ea, chiar dacă m-a înjurat și m-a făcut sclavul domnului Becali.
    Dar nici nu mă interesează, înseamnă că ei sunt sclavii Armatei! Măcar am câștigat ceva la viața mea, ei sunt sclavii Armatei!
    Păcat de stema Stelei, e frumoasă rău de tot, dar, în rest, sincer… Au fost jucători foarte mari aici, domnul Pițurcă, domnul Lăcătuș, să continue tradiția asta cu jucători și cu echipamentul ăla fake… asta e părerea mea și nu am frustrare că nu am jucat… nu mai contează, e trecut, contează ce facem de acum.
    Peluza era mare, au fost mulți din Peluza Sud, în rest, cinci oameni. Înseamnă că e cam dubioasă asta cu FCSB și Steaua!
  • ”Ideea e că… Îmi vine să râd. Am și oameni din Peluza Sud care mi se par respectabili și foarte inteligenți. În afară de stadion, care e foarte frumos, nu m-a încercat nimic. Nu vreau să fac jocuri, chiar nu mă interesează și faptul că am jucat la FCSB nu are nicio legătură.
    Asta este Steaua? Cu echipamentul ăsta fake (n.r. – un fals)? E o echipă fantomă din punctul meu de vedere. Păcat de suporterii din Peluza Sud. M-au înjurat de soră, de nevastă, că sunt sclavul domnului Becali, așa este, ei sunt sclavii Armatei.
    Nu-mi pare rău că nu am jucat la Steaua deloc. Din contră, sunt legat emoțional de acei oameni.”

Chipciu a evoluat timp de patru sezoane și jumătate pentru FCSB, după ce a fost achiziționat de la FC Brașov. A fost vândut la Andderlecht (Belgia), iar în cariera sa a mai jucat pentru Sparta Praga (Cehia), CFR Cluj și ”U” Cluj. Are 47 de meciuri disputate pentru naționala României și 6 goluri. Ultima dată a jucat la națională în 2019.

Foto: colaj AS47 și Mihai Antonio Vasile (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/alexandru-chipciu-atac-dur-la-adresa-echipei-steaua-19286892

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/steaua-esec-in-grupa-de-cupa-romaniei-1-3-cu-universitatea-cluj-19286875

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ultimele-trei-meciuri-din-etapa-1-a-grupelor-cupei-romaniei-19286778

Marius ANGHEL 29 Sep. 2023, 12:19 Liga 2
Pe aceeași temă