Zanardini, în pragul despărțirii de UTA: „Nu mai sunt dorit!” Italianul are două oferte

Marius ANGHEL 05 Dec. 2013, 13:50 Seria 2
Zanardini, în pragul despărțirii de UTA:

Dintre toți cei șase jucători pe care conducerea arădeană a dorit să-i aducă de la FC Bihor în această vară, în cele din urmă, doar mutarea lui Francesco Zanardini s-a concretizat. Fundașul de bandă dreapta a început sezonul pe bancă, dar apoi și-a câștigat locul de titular în fața lui Roman sau Oltean.

În singurele victorii ale turului, cu Bistrița și Motru, italianul chiar fost improvizat fundaș central și nu s-a descurcat rău. „Chiar dacă am fost sănătos și am evoluat în majoritatea meciurilor pentru UTA, nu pot fi mulțumit atâta timp cât echipa a terminat anul pe penultimul loc în clasament. Ca și joc, am fi meritat să avem mai multe puncte, se știe că am pierdut meciuri sau am fost egalați de câteva ori în prelungirile meciurilor. Sunt sigur că dacă am fi făcut o pregătire ca lumea de vară și domnul Trică venea mai repede la echipă, altfel ar fi stat lucrurile în această toamnă. Am fost un grup unit, iar cu echipele de pe primele locuri în clasament am demonstrat că avem valoare”, consideră fotbalistul de 26 de ani.

Se știe prea bine că italianul a fost cel mai scump jucător al „Bătrânei Doamne” în această primă parte a sezonului și asta pentru că Adrian Marțian a fost mână largă în ziua mitingului suporterilor din luna iulie, când a vrut să demonstreze că are bani și le-a oferit salarii lunare de 2000 de euro lui Pogacsics, Selagea și Zanardini. Dacă primii doi avea să plece la Săgeata Năvodari, respectiv Rapid, „Zana” a rămas în „alb-roșu” cu „prețul” scurtării perioadei de contract. „Domnul Marțian a dorit să-mi schimbe contractul inițial, adică să-mi reducă salariul, dar nu am fost de acord. În schimb, am acceptat să fiu legat prin contract de UTA până în luna decembrie a acestui an. Așa că, sunt liber să-mi caut un alt angajament. Eu aș dori să rămân în continuare la Arad, m-am simțit bine aici și mi-am dat seama că joc pentru un club de mare tradiție și cu suporteri minunați, însă nimeni nu m-a căutat să-mi propună un nou contract. Nu are rost să vorbim despre sume, despre salariul meu, atâta timp cât, din câte se pare, nu mai sunt dorit la UTA”, a explicat fundașul.

În schimb, acesta a fost informat deja de impresarul său, Cătălin Sărmășan, că a trezit interesul altor două grupări din România. „Am înțeles că sunt dorit de Gaz Metan Mediaș și FC Olt, rămâne de văzut unde o să ajung dacă nu mai rămân la UTA. Sâmbătă plec acasă la Brescia, sperând că între timp situația financiară a UTA-ei se va îmbunătăți. Sincer, nu aș dori să plec de la Arad, însă, la fel de bine, mă gândesc că deja am patru salarii restante, pe care nu știu când o să mi le recuperez. E greu pentru mine în situația asta, departe de casă, cu o familie de întreținut…”, a încheiat Francesco Zanardini.

Probabil, înțelegându-se deja verbal cu Patrice Feussi, Eugen Trică consideră că Zanardini poate fi înlocuit cu brio de un fotbalist care a avut evoluții mai bune în „alb-roșu” și care nu ar avea pretenții financiare peste cele ale italianului.

Sursa: Sport Arad
Foto: Viorel Muscă

Marius ANGHEL 05 Dec. 2013, 13:50 Seria 2
Pe aceeași temă