Zaluschi: „Nu concep viața fără fotbal, în prima etapă a sezonului următor voi fi apt”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 25 Mar. 2014, 15:32 Actualizat: 25 Mar. 2014, 15:33 Seria 2

La nici trei zile de la operația suferită la cap ca urmare a triplei fracturi craniene cu care s-a ales în urma duelului cu Olimpiu Bucur în Gloria Bistrița – UTA 1-3, Adrian Zaluschi pare sănătos tun. Mijlocașul de 24 de ani al „Bătrânei Doamne” este din nou pe picioarele sale, poate comunica cu oricine și-și face planuri de viitor. „Textilistul” ne-a împărtășit din gândurile sale într-o scurtă convorbire telefonică…

– Salut Zalu, cum ești, cum te simți?
– Sunt din ce în ce mai bine, ce a fost greu a trecut și pentru asta trebuie să le mulțumesc în primul rând medicilor și celor care s-au ocupat de mine la Spitalul din Cluj. Mâine voi fi transportat la Timișoara și externat undeva la începutul săptămânii viitoare, cred.

– Când ai conștientizat cât de gravă a fost accidentarea ta?
– Trebuie să vă spun că am fost conștient tot timpul. Îmi amintesc totul, golul marcat, eliminările, mai puțin faza accidentării mele. Chiar nu mai știu ce s-a întâmplat în acel minut, numai că m-am trezit că sunt ridicat de la pământ și dus la Ambulanță. Simțeam dureri mari la cap, dar nu știam exact ce am. De abia după operație am aflat cu adevărat cât de grav a fost totul.

– Am aflat deja că l-ai întrebat pe Adrian Marțian și Adrian Falub dacă poți juca miercuri?
– E adevărat, s-a întâmplat asta cu ocazia vizitei domnului Marțian sâmbătă, în ziua în care am ieșit din operație. Nu știam exact ce s-a întâmplat cu mine. Apoi, duminică, eram deja mai realist și îl întrebam pe domnul Falub oare cât de repede aș putea reveni pe gazon. Dânsul îmi spunea să-mi văd de sănătate, să nu mă gândesc deocamdată la sport.

– Să înțelegem că nu vrei să renunți la cariera profesională…
– Nu concep viața fără fotbal, așa că voi reveni pe gazon în cel mai scurt timp posibil. O să stau două luni pe tușă, dar din vară sunt pregătit să încep pregătirea alături de colegi. În prima etapă a sezonului următor voi fi apt! Până atunci o să-mi lipsească fotbalul, dar nu am ce face…

– Va trebui să-ți procuri o cască de protecție dacă vrei să joci iară.
– Desigur, sunt destui fotbaliști care joacă așa și încă o fac foarte bine.

– Spuneai că-ți amintești de golul tău de la Bistrița, primul în Liga a 2-a…
– Într-adevăr, nu mai marcasem până acum în eșalonul secund și mă bucur că am spart gheața. Dincolo de ce s-a întâmplat apoi cu mine, deplasarea de la Bistrița a fost una prolifică. Am câștigat trei puncte foarte importante, care sperăm să conteze în economia play-outului.

– Ai fost copleșit cu încurajări și urări de sănătate în ultimele zile, cum le-ai primit?
– Am fost surprins să aflu câtă lume e alături de mine, câte persoane țin la mine, de la prieteni, cunoștiințe, colegi sau simplii suporteri. Le mulțumesc tuturor, m-au ajutat să trec de momentele grele, dar – bineînțeles – un loc aparte în inima mea ocupă tot familia și prietena mea, Andreea.

– Am aflat că ai fost sunat și de Olimpiu Bucur, fotbalistul cu care ai avut acel contact nefericit…
– Da, am vorbit puțin la telefon și i-a spus că-i pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat cu mine. Mi-a spus că nu a vrut niciun moment să mă accidenteze, că nu e un fotbalist dur…Îl cred, nu sunt supărat pe el.

– Suporter Club UTA a demarat o acțiune de strângere de fonduri pentru a suporta o parte din cheltuielile cu spitalizarea și tratamentul tău…
– Am auzit și asta și mulțumesc și lor. Mi-ar plăcea, însă, ca într-o zi să-i văd din nou pe stadion, eu pe teren și ei în peluză…

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 25 Mar. 2014, 15:32 Actualizat: 25 Mar. 2014, 15:33 Seria 2
Pe aceeași temă