Gabriel Torje, din nou în pregătiri cu un club din Liga 2! ”Probabil își va găsi o echipă cu mulți bani, unde să aibă un salariu mare”

Anda DELIU 27 Aug. 2023, 13:36 Liga 2
Gabriel Torje, din nou în pregătiri cu un club din Liga 2! ”Probabil își va găsi o echipă cu mulți bani, unde să aibă un salariu mare”

Gabriel Torje nu are momentan echipă, dar s-a apucat de treabă. De altfel, pare un modus vivendi în ultimii ani ca în anotimpurile de inter-sezon să se antreneze cu echipele din Timișoara sau Timiș unde se roagă să fie acceptat. Acum, el a ajuns la CSC Dumbrăvița, prin ”intermedierea” lui Adrian Zaluschi.

Torje, o carieră pe trend descendent

Mijlocașul de 33 de ani a fost legitimat la turci ultima dată. Nu are echipă și a cerut să se poată pregăti cu divizionara secundă CSC Dumbrăvița. La fel ca și în alte perioade de inter sau început de sezon, fostul internațional român a ajuns să se pregătească alături de echipele din zona sa natală.

După ce Ripensia l-a ajutat de câteva ori, începând cu momentul când Cosmin Petruescu era antrenor principal, acum a venit ”rândul” dumbrăvițenilor. ”Torje doar se antreneză cu noi, prin Zaluschi, a apelat la mine dacă îl lăsăm să se pregătească cu noi două săptămâni. Cum să nu-mi doresc un jucător care are o grămadă de meciuri în naționala României. Normal. Dar să fim serioși. Probabil își va găsi o echipă cu mulți bani, unde să aibă un salariu mare”, a mărturisit antrenorul Dumbrăviței, Cosmin Stan, despre acest aspect.

Zaluschi, destin diferit, deși era văzut ca fiind mai talentat decât Torje

Cei doi jucători, ambii născuți în 1989, au fost colegi la Srbianca Giuchici, echipa celui ce îi dă și numele, fostul atacant de la Poli. Zaluschi părea chiar mai talentat ca Torje, cel puțin dacă dăm crezare poveștilor lui Mima Giuchici de când cei doi erau copii. Însă jucătorul de azi al Dumbrăviței a avut o accidentare teribilă la cap. A supraviețuit, a stat cu plăci de titan în cap și, inevitabil, a pierdut la o vârstă la care se dezvolta fotbalistic.

Cu Torje, în schimb, destinul a fost mult mai generos, și, cel puțin în prezent, putem concluzia că ”vitezistul” nu a și profitat de noroc pe măsură. Reamintim echipele pe unde a trecut: Poli Timișoara, CFR Timișoara, Dinamo, Udinese, Granada, Espanyol, Konyaspor, Osmanlisport, Terek Grozny, Karabuksport, Sivsspor, Larisa, Bandirmaspor, Farul, de la care a primit o medalie de campion pentru cele 16 meciuri jucate în prima parte a sezonului trecut, și Genclerbirligi.

Fotbalistic, nu un trend ascendent, dar destul de rodnic financiar. Peste ani însă, ”Inima Banatului”, așa cum l-a numit Vasile Turcu când l-a transferat Dinamo, a ajuns să ceară ajutor tot colegului său Adrian Zaluschi pentru a avea cu cine să se pregătescă pentru o următoare destinație.

Torje va împlini 34 de ani în noiembrie și are 57 de apariții în naționala de seniori a României, pentru care a marcat 12 goluri.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-remizat-la-ghiroda-cu-viitorul-pandurii-19282061

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-cojocaru-concluzii-dupa-dumbravita-viitorul-pandurii-1-1-19282115

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-in-etapa-a-4-a-a-ligii-2-19281798

Anda DELIU 27 Aug. 2023, 13:36 Liga 2
Pe aceeași temă