Zahiu: „Nu avem voie să pierdem pentru a mai spera la salvare”

Marius ANGHEL 04 Apr. 2014, 11:48 Seria 2
Zahiu:**

Înaintea partidei cu ocupanta locului secund, CSM Râmnicu Vâlcea, al cărui rezultat nu va conta în lupta pentru evitarea retrogradării, Minerul Motru întâlnește sâmbătă FC Bihor Oradea, în penultima etapă a sezonului regulat. Va fi ultima șansă pentru „lanterna roșie” a seriei a II-a să mai acumuleze vreun punct înainte de play-out, orădenii fiind practic contracandidații oltenilor în lupta pentru menținerea în eșalonul secund.

„Mergem la Oradea să ne jucăm șansa. Pentru noi, orice meci pare decisiv. E ultima șansă să mai luăm puncte înainte de play-out, fiindcă în ultima etapă a turului jucăm cu Râmnicu Vâlcea și acel rezultat nu va conta. FC Bihor e una din contracandidate și nu avem voie să pierdem pentru a mai spera la salvare”, a spus antrenorul Gabi Zahiu.

Nu știe dacă evitarea retrogradării e o soluție bună pentru echipa sa

În ultima perioadă s-a vehiculat varianta că ar putea retrograda o singură echipă la finele sezonului, iar cum FC Universitatea Craiova s-a retras din campionat, din Seria Vest nu ar mai pica nimeni. Posibila decizie a Comitetului Executiv nu-l încântă însă pe Zahiu, în contextul în care echipa sa nu va avea nici în vară bani pentru a-și întări lotul.

„Comitetul Executiv va decide asta, dar nu știu cât bine ne face nouă. După părerea mea, sezonul trecut ne-am întins mai mult de cât e plapuma. Factorii de decizie din Motru și-au dorit mult ca echipa să revină în Liga a II-a, dar au resurse financiare limitate.  Noi nu ne permitem să facem transferuri, iar salariile sunt foarte mici. E un lucru bun că nu avem restanțe. Dacă vom rămâne în eșalonul secund, va trebui să ne întărim lotul, pentru a nu păți ca acum. Eu nu voi căuta neapărat jucători cu nume, ci caractere. E foarte important să ai la echipă jucători care se dăruiesc pe teren”, a spus Zahiu.

Pentru meciul cu FC Bihor, Minerul are în continuare mari probleme de lot. Portarul Daniel Popescu, fundașii stânga Cosmin Laurențiu și Ionuț Schinteie, alături de mijlocașii Sorin Stanciu și Atilla Șoo sunt indisponibili.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Marius ANGHEL 04 Apr. 2014, 11:48 Seria 2
Pe aceeași temă