„Vor veni aici exact ca pentru o ultimă șansă a lor să se salveze”

03 Apr. 2012, 14:30 Seria 2

Meci important pentru evitarea retrogradării are loc mâine între FC Maramureș Universitar Baia Mare și CSM Râmnicu Vâlcea în etapa 19 a seriei Vest din al doilea eșalon al fotbalului românesc. Și chiar dacă sunt vecine de clasament cele două adversare, băimărenii pleacă în această „bătălie” din postura de favoriți. Nu numai că au un atu moral în faptul că au învins echipa din Râmnicu Vâlcea la ea acasă în tur, dar beneficiază acum și de avantajul propriului teren. În plus, fotbaliștii din Râmnicu Vâlcea sunt în maximă suferință dupa ce, opt jocuri consecutiv, nu au reușit să obțină victoria. Fotbaliștii de la FCMU sunt impulsionați în acest joc și de socotelile făcute de tehnicianul Romulus Buia, acesta considerând că o victorie în partida de mâine ar însemna 80% siguranță în atingerea obiectivului echipei sale.

În 4 aprilie, de la ora 17.00, pe stadionul „Viorel Mateianu” din Baia Mare, are loc meciul dintre FC Maramureș Universitar și CSM Râmnicu Vâlcea, din cadrul etapei 19 a seriei Vest din Liga a doua de fotbal. Băimărenii au 22 de puncte și sunt pe locul 11 în clasament, în timp ce adversarii lor de mâine au cu șase puncte mai puțin și ocupă locul 12. Gazdele abordează acest joc după ce au acumulat șase puncte: trei în victoria împotriva echipei Juventus București și alte trei în etapa precedentă, când au stat, dar au câștigat la masa verde meciul cu Arieșul Turda, echipa retrasă din campionat după finele turului. De cealaltă parte, echipa din Râmnicu Vâlcea nu a mai câștigat un joc din etapa 10, disputată în 22 octombrie 2011, când oaspeții băimărenilor s-au impus cu 2-1 în fața Arieșului Turda. În etapa precedentă, fotbaliștii din Râmnicu Vâlcea au făcut scor alb în compania echipei UTA Arad.

„Sperăm să nu mai fie un meci așa de greu ca și cel de acasă cu Juventus. Sperăm să-l tratăm cu mai mare seriozitate și să încercăm să fructificăm ocaziile pe care sperăm că le vom avea. Știu că s-au întărit cu vreo doi-trei jucători, dar și ei suferă. Nu au câștigat demult și vor veni aici exact ca pentru o ultimă șansă a lor pentru a mai putea să se salveze de la retrogradare. Cu cât ai mai multe puncte, cu atât e mai bine. Sperăm să obținem și miercuri toate cele trei puncte, să urcăm în clasament și să stăm mai liniștiți. Eu zic că 80%, dacă batem miercuri, suntem salvați. Celelalte 20% vor veni, presupunând că și celelalte echipe care sunt în suferință se vor împiedica”, a declarat antrenorul Romulus Buia.

Deși veniți din generații diferite, atât Petrică Negrea, cât și Steliano Filip au fost de acord că meciul de mâine va fi unul dificil.

Petrică Negrea a considerat: „Sperăm să-i batem pentru că suntem pregătiți, avem echipă tânără și suntem în formă. Ultimul meci am jucat destul de bine. Punctele astea trei cu Vâlcea sunt foarte importante pentru noi: 70-80% suntem siguri că rămânem în Liga a doua. Sperăm să decidem meciul încă din prima repriză și atunci altfel joci. Adversarul nu a câștigat de opt meciuri și sperăm să nu o facă nici acum”.

„Va fi un meci destul de greu, dar trebuie să-l câștigăm nu numai pentru că jucăm acasă, ci și pentru că – dacă învingem în acest joc – scăpăm în mare măsură de retrogradare. Știu că au mare nevoie de puncte, vor veni la noi să dea totul și nu se vor apăra”, a spus Steliano Filip, cel care a înscris două goluri pentru FCMU în acest sezon.

Gego este singurul absent din echipa băimăreană pentru jocul de mâine.

În tur, meciul dintre cele două echipe s-a terminat cu victoria băimărenilor, cu scorul de 2-1.

Sursa: eMaramureș

03 Apr. 2012, 14:30 Seria 2
Pe aceeași temă