Vine Stoican! O calificare în 16-imile Cupei și atât!

06 Jan. 2012, 14:40 Seria 2
Vine Stoican!** O calificare în 16-imile Cupei și atât!

Aproape sigur, Chindia Târgoviște va fi condusă în returul campionatului Ligii a II-a de Flavius Stoican, fost jucător al lui Dinamo și Șahtior Donețk și bun prieten cu Gică Popescu, președintele de onoare al clubului.

Cartea sa de vizită nu este însă în niciun caz una impresionantă, ca antrenor: în decurs de 3 ani, a pregătit două echipe de Liga a III-a, una retrasă din competiție, și cel mai recent Dinamo II, formație care a încheiat turul la egalitate de puncte cu primul loc retrogradabil. Chiar dacă nu a recunoscut nici în ruptul capului tratativele cu Târgoviștea, Stoican și-a dat demisia înainte de sărbători de la Dinamo tocmai pentru a putea parafa angajamentul cu Chindia. „Da, Stoican ne-a anunțat că renunță. Consiliul de Administrație urmează să îi aprobe demisia”, a declarat Ionel Culina, ofițer de presă al clubului Dinamo.

Pană, Dumitrescu … Stoican !

Dacă în cele 17 luni de la înființare clubul târgoviștean a avut la timonă doar antrenori locali, partea a doua a campionatului 2011-2012 va aduce pe banca tehnică un tehnician fără experiență la nivelul eșalonului secund, dar și fără vreo legătură cu fotbalul dâmbovițean.

După promovarea în Liga a II-a s-a renunțat la Costel Pană la sugestia președintelui executiv de atunci, Ion Crăciunescu, iar în urmă cu nicio lună Gică Popescu a anunțat că Silviu Dumitrescu renunță la postul de antrenor din cauza unor probleme de sănătate.

În aceste condiții, dar și cu instalarea lui Flavius Stoican ca principal la Chindia, rămâne de văzut dacă va rămâne în schemă secundul Bogoi, apărând ca variantă Mario Ciclov, nimeni altul decât cumnatul lui Stoican, cu care acesta a colaborat la Reșița și Minerul Valea Copcii.

În scurta carieră de antrenor, Stoican se poate lăuda doar cu o calificare în 16-imile Cupei României, obținută cu Minerul Mehedinți (Liga a III-a): 1-1 și 4-6 după penalty-uri cu Internațional Pitești.

Articol scris de Ionuț Marin

06 Jan. 2012, 14:40 Seria 2
Pe aceeași temă