Vine „finala”!

27 May. 2009, 00:45 Seria 2
Vine „finala

Au mai rămas patru partide de disputat pentru trupa din Cetatea Marii Uniri, la finalul ultimelor 360 de minute uniriștii lui Adi Falub sperând să se afle pe unul dintre locurile care asigură prezența, din sezonul viitor, în Liga 1.

 

În aceste condiții, jocul de astăzi, ora 17.00, transmis în direct de Sport.ro, de la Tg. Mureș este o adevărată finală pentru „alb-negri”, în cazul unei victorii albaiulienii fiind cu… un picior și treisferturi în primul eșalon al fotbalului românesc.


Presiunea este la „portocaliii” lui Bodea!

 

Tehnicianul viceliderului nu va putea miza pentru meciul de la Tg. Mureș pe „căpitanul” tradițional Dâlbea-suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, Sg. Costea și M. Rus-accidentați, dar îi va avea în lot pe C. Selagea-revenit de la lotul național Under 19 al României respectiv Foro și Pepenar-recuperați după accidentările suferite.

 

„Mergem să ne jucăm șansa și să scoatem maximum din această întâlnire. Ei au doar o șansă din trei în acest joc, pentru că dacă nu ne bat vor ieși practic din ecuația promovării, asta în vreme ce noi beneficiem de 2 «variante», victoria sau remiza. Chiar dacă și un punct ar fi bun, nu ne gândim decât la cucerirea celor trei puncte puse în joc în această adevărată finală de Champions League pentru Unirea. Trebuie să conștientizăm faptul că nu suntem încă promovați, mai avem nevoie, matematic vorbind, de cinci puncte, puncte foarte greu de obținut dacă vom continua încă să sărbătorim victoria de acum două runde de la Timișoara! De aceea trag din nou semnalul de alarmă, suntem obligați să rămânem concentrați pentru că numai așa putem să ne atingem obiectivul pe care ni l-am propus și anume accederea în elita fotbalului românesc”, a punctat antrenorul Unirii.

 

Căpitan la 18 ani!

 

Falub s-a decis pe cine va numi „căpitan” în duelul de miercuri, apelând la cel mai tânăr dintre titularii „alb-negrilor”, atacantul Gheorghe Grozav, fotbalist în vârstă de 18 ani și 8 luni! ” O să fie Gicu Grozav purtător al banderolei, tocmai pentru a-l motiva suplimentar. Dincolo de această chestiune, m-am gândit doar cum să câștig la Tg Mureș în fața unei grupări de calitate, care acasă, cu excepția sincopei numită Liberty Salonta, nu a primit nici un gol în acest retur”, a conchis Falub.


Echipa probabilă: G. Rotaru – I. Bălan, Poverlovici, Bumbac, Bucurică – Fl. Dan, Pistol, C. Selagea – G. Grozav, C. Cristea – B. Verdeș;

 

Arbitri: Al. Deaconu (n.r. inițial a fost delegat arădeanul Ov. Hațegan…) – (București), Monica Rigo (Cluj), L. Ciubotariu (Galați)

 

Articol scris de Dan Udrea

27 May. 2009, 00:45 Seria 2
Pe aceeași temă