De la FC Brașov în preliminariile Champions League. Mihai Leca e proaspăt campion în Țara Galilor: „Sunt fericit, este primul meu titlu la seniori”

Marius ANGHEL 08 Mar. 2017, 15:12 Special

În iarnă, Mihai Leca a lăsat FC Brașov pentru a juca la echipa The New Saints FC (TNS) din Țara Galilor. Propus în toamna trecută de Ilie Stan la FC Brașov, Leca s-a impus rapid ca titular în echipa lui Cornel Țălnar, dar, în iarnă, jucătorul a decis să încerce o nouă experiență în străinătate, de această dată în Țara Galilor, după ce în urmă cu mai bine de un an jucase în Irak! Se pare că Leca a ales bine, mai ales că The New Saints FC domină autoritar campionatul, iar sâmbătă și-a asigurat un nou titlu de campioană cu șapte etape înainte de final.

Debutul lui Leca în tricoul celor de la TNS a avut loc chiar în meciul de sâmbătă cu Bangor City, câștigat la pas de formația fostului „stegar” cu 4-0, succes care le-a asigurat și matematic câștigarea titlului. Mihai Leca a fost introdus pe teren în ultimele zece minute ale partidei, iar la final s-a putut bucura alături de colegi și suporteri de câștigarea titlului.

„Sunt fericit, este primul meu titlu la seniori. Ne-am asigurat titlul de campioni, suntem calificați și în semifinalele Cupei, astfel că totul e ok. Am sărbătorit puțin la restaurantul clubului și, din ce am înțeles, șefii clubului vor organiza o petrecere la Liverpool”, a spus Leca.

„Sunt respectat și apreciat”

Fostul fundaș al celor de la FC Brașov sau Concordia Chiajna spune că la TNS a găsit o echipă stabilă din toate punctele de vedere, astfel că se poate concentra doar asupra fotbalului. „Sunt foarte mulțumit de ce am găsit la TNS. Aici mă simt apreciat și respectat. Sper să joc mai mult în acest final de sezon, echipa a mers bine până acum și e normal ca antrenorul să mizeze pe jucătorii care au dus greul până acum. Mă voi pregăti în continuare foarte serios și îmi aștept rândul. În vară echipa va juca în preliminariile Champions League. În fotbalul românesc probleme sunt și la echipele din Liga 1, ce să mai spun de Liga a 2-a… Când joci la echipă de Liga a 2-a în România și ai un salariu de 20-30 de milioane și sunt întârzieri cu lunile, apar problemele. Fiecare jucător are familie, unii au rate la bănci, e greu să te concentrezi doar la fotbal”, a spus fotbalistul lui TNS.

Despre FC Brașov

Chiar dacă a plecat de mai bine de două luni de la FC Brașov, Leca urmărește atent tot ce se întâmplă la clubul brașovean și ține legătura cu foștii săi colegi. „Am văzut primele meciuri ale «stegarilor» din acest campionat pe internet. Țin legătura cu foștii mei colegi, astfel că știu bine situația. E greu când te pregătești doar pe zăpadă și gheață, în timp ce contracandidatele la promovare au beneficiat de stagii de pregătire în Antalya, Cipru sau Spania. Au venit doi jucători de la Steaua, Enceanu și Chitoșcă, Ichim de la Botoșani, plus că au rămas majoritatea jucătorilor din turul campionatului. La FC Brașov sunt jucători experimentați, Grigorie, Iulian Popa, Goge, Sburlea, Poverlovici, Șerban, Istrati, care au valoare și care trebuie să strângă echipa în jurul lor. FC Brașov a început slab sezonul cu Olimpia, apoi la meciul cu Dunărea Călărași s-a văzut o creștere în joc, din păcate au scos doar un punct, ceea ce este foarte puțin. Sper să se rezolve problemele financiare, pentru că această stare de incertitudine persistă de multă vreme și e greu să faci performanță în astfel de condiții”, a încheiat fostul fundaș al celor de la FC Brașov.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 08 Mar. 2017, 15:12 Special
Pe aceeași temă