Albaiulianul Ionuț Stan a semnat cu Dinamo

Mihai Andries 22 Nov. 2013, 12:33 Special
Albaiulianul Ionuț Stan** a semnat cu Dinamo

Crescuți și formați de Unirea Alba Iulia, Eduard Schuller și Ionuț Stan, ambii în vârstă de 19 ani sunt iarăși coechipieri, la… Dinamo București. După ce în urmă cu o lună, Schuller a semnat cu clubul din Ștefan cel Mare, pentru care a și debutat la echipa a doua ce activează în eșalonul terț, și celălalt fundaș albaiulian va evolua în „alb-roșu”.

Ionuț Stan a semnat zilele acestea cu gruparea clasată deocamdată pe locul 8 în Liga 1, un contact valabil pentru 4 sezoane, iar oficialii dinamoviști urmează să efectueze demersurile pentru legitimarea sa în timp util. Este un pas înainte pentru mine și mă bucur că am ajuns în curtea unui club atât de important din România”, a declarat Ionuț Stan. „Nu spun că am un anume fotbalist drept model, încerc de la fiecare fundaș să «fur» cât mai multă meserie, a mai precizat albaiulianul. Totul depinde numai de mine, treptat, trebuie să mă pregătesc, să încep să joc și aștept ca în curând să fac pasul spre prima echipă. Recunosc că e un lucru însemnat să joc pentru Dinamo, mai ales că am avut un an foarte zbuciumat fotbalistic. Sincer, sunt dinamovist de mic și ar fi minunat ca peste puțin timp, alături de un alt albaiulian, Eduard Schuller să formez cuplul de fundași centrali ai lui Dinamo„, a spus ex-uniristul care la un moment dat a vrut să renunțe la fotbal, dezamăgit că nu s-au concretizat posibilele transferuri.

Dorit de FC Vaslui, Pandurii și Concordia Chiajna

Transfermarkt.de, site-ul de specialitate pune în dreptul lui Ionuț Stan suma de 75.000 de euro, iar Schuller este cotat la suma de 200.000 de euro. După ce a evoluat în acest an numai la juniorii „alb-negrii” și credea că fotbalul înseamnă venin, Ionuț Stan a cunoscut, neașteptat o întorsătură fericită a situației și a ajuns la Dinamo!

Simplu nu a fost nici pentru Schuller în acest sezon, unul controversat și pentru fundașul prezent la europenele din 2011. Cedat prin „mica publicitate” la Fortuna Brazi de către FC Unirea Alba Iulia la începutul anului, contra sumei de 35.000 de euro, puternicul apărătorul a fost împrumutat un retur la FC Maramureș Baia Mare și a intrat apoi în conflict cu gruparea prahoveană, de unde a poposit la Dinamo II, iar dacă evoluțiile sale vor fi bune, Flavius Stoican l-ar putea convoca la prima echipă. „Este bine că aici l-am găsit și pe Edi Schuller, cu care mă știu de mult timp și am jucat împreună la juniori și la echipa mare a Unirii”, a conchis Ionuț.

Unirea ia doar grila de formare

Ionuț Stan a avut un an zbuciumat, cu pregătire începută cu FC Vaslui (cu care a și semnat), revenire la Alba Iulia, iar după încheierea junioratului, oferte de la prim divizionarele Pandurii Tg. Jiu, sau Concordia Chiajna (cu care s-a și antrenat în ultima vreme). Dezamăgit de neconcretizarea transferurilor respective, longilinul apărător s-a întors acasă, a intrat la facultate și se pregătea să renunțe la fotbal. Până la urmă, acesta a ajuns în curtea lui Dinamo, cu amendamentul deficitului de pregătire și a parafat înțelegerea cu gruparea din capitală. Echipa care l-a lansat în fotbal, Unirea Alba Iulia, dispărută de pe harta fotbalului românesc va încasa numai grila de formare, estimată la aproximativ 5000 de euro.

Cel mai cunoscut produs al fotbalului județean ajuns la Dinamo este Cornel Țălnar, ce a făcut istorie în anii ”80, cu celebrul gol cu Hamburg. A mai fost și Ioan Mărginean „Limoniu”, coechipier în acele vremuri cu „Țânțarul”, și mai recent George Țălnar (fiul antrenorului) și un alt unirist, Tibor Moldovan, cumpărat în 2005 contra sumei de 100.000 de euro.

Sursa: Ziarul Unirea

Mihai Andries 22 Nov. 2013, 12:33 Special
Pe aceeași temă