AFC Unirea 1924 Alba Iulia s-a reunit cu gândul la promovarea în Liga 3. „Avem promisiuni că vom fi sprijiniți de autoritățile locale”

Marius ANGHEL 21 Jul. 2015, 12:34 Ligi județene

„Unirea nu moare” a fost sloganul prin care alb-negrii au început de la zero, anul trecut, noua aventură în fotbalul românesc, cu gândul la ligile superioare. După ce au rămas fără echipă de fotbal datorită retragerii Unirii Alba Iulia din liga secundă, în iarna lui 2012, din motive financiare, noul club format în oraș, AFC Unirea 1924, a promovat în acestă vară în Liga a IV-a Alba încă după primul an de la înființare, cu un lot unde media de vârstă a fost de nici 20 de ani. Tânăra echipa din Alba, condusă de antrenorii Mihai Dăscălescu și Marcel Rusu, au adunat 26 de victorii din tot atâtea posibile, având cel mai bun atac (163 goluri marcate) și cea mai bună apărare (9 goluri primite) dintre toate combatantele ce activează la echipele de seniori din județ.

Totul pentru promovarea în Liga 3

Întărită atât la nivelul băncii tehnice, cât și a lotului de jucători, AFC Unirea 1924 a sunat luni adunarea la stadionul „Cetate”, unde s-a desfășurat primul antrenament  pentru noul sezon. „Ne așteaptă un sezon foarte încărcat, greu și sperăm să avem rezultate bune, fiindcă vrem din nou promovarea. Sunt bucuros că i-am cooptat în stafful tehnic pe Mihai Manea și Raul Oargă, încercăm în continuare să completăm lotul de jucători pe lângă cei sosiți, de la echipele care în sezonul precendent s-au luptat la promovare. Urmează o perioadă de acumulări fizice, iar în amicalele din această vară vrem să intregram băieții nou-veniți în sistemul de joc pe care îl dorim. Avem promisiuni că vom fi sprijiniți de autoritățile locale”, a declarat Mihai Dăscălescu, președintele-antrenor al echipei albaiuliene. 

„Am venit aici să muncim și nu uitați că fotbalul este o plăcere! Nu va fi simpatie sau prietenie pentru niciun jucător, cine trage la antrenamente și merită va juca. Ne dorim să ne atingem obiectivul cât mai repede, mi-aș dori să promovăm încă din tur”, a fost mesajul către jucători a fostului atacant al Unirii, Mihai Manea.

Prezenți la reunire, viceprimarul Gabi Pleșa și consilierul local Rareș Buglea le-au transmis uniriștilor, în vestiar, că vor face tot posibilul ca autoritățile să finanțeze echipa fanion a județului Alba, sperându-se a readuce cât mai mulți suporteri lângă Unirea.

Lotul de jucători prezentați la reunire:

Portari: Ct. Suciu;
Fundași: B. Rodean, R. Narcis, Matei, Boancă;
Mijlocași: Joldeș, Ioani, Păcurar, Onaca, Oancea, Schiau;
Atacanți: Lasconi, Ștef, Iacșa, Al. Popa, Dup, And. David, Marica, Culda.

Veniri: And. Gavrilă, Oară, Javla, Răcătăian (toți de la Vințu de Jos, ultimii doi sub formă de împrumut), C. Oltean (Performanța);
Plecări: Goguța (împrumutat la Galda) și R. Baba (imprumutat la Ighiu);
Au lipsit motivat: V. Răducanu, And. Ianc și I. Grozav (Vințu de Jos).

Articol și foto Lucian DANCIU

Marius ANGHEL 21 Jul. 2015, 12:34 Ligi județene
Pe aceeași temă