Viitorul echipei FCM Baia Mare e incert. Președintele Cristian Șpan se gândește să renunțe: „Este de discutat dacă voi rămâne la conducere”

Marius ANGHEL 01 Jun. 2016, 13:28 Seria 2
Viitorul echipei FCM Baia Mare e incert.** Președintele Cristian Șpan se gândește să renunțe:

FCM Baia Mare a încheiat campionatul Ligii a 2-a, ediția 2015/2016, pe locul 6 în play-off-ul Seriei a II-a. La prima prezență din istoria sa în eșalonul secund, echipa băimăreană s-a prezentat onorabil, însă problemele financiare și-au spus cuvântul, viitorul său fiind nesigur în acest moment.

Cristian Șpan a devenit președintele echipei FCM Baia Mare în iunie 2014. De atunci, clubul a promovat în Liga 3, iar apoi în Liga 2, unde a avut un parcurs excelent. Nou-promovată în liga secundă și având un buget restrâns, FCM a reușit să se califice în play-off, obiectiv stabilit la începutul campionatului. Ținând cont de problemele pe care le-a întâmpinat în 2016, locul 6 din play-off este mai mult decât meritoriu.

Șpan: „Sper să găsim soluții să continuăm în Liga 2″

După doi ani petrecuți la președenția FCM-ului, Cristian Șpan se gândește să renunțe. El spune că dorește ca echipa să fie preluată de un investitor din mediul privat.

„Am promis la începutul sezonului, acum aproape un an, că ne vom califica în play-off. Am făcut-o. Am sperat, sincer vă spun, la mai mult. Aveam capacitatea din punct de vedere sportiv să facem mai mult, din păcate nu ajunge. Trebuie să avem și alte criterii pe care să le îndeplinim din punct de vedere administrativ. Nu ajunge doar în plan sportiv. Dar, oricum, eu zic că ne-am făcut datoria față de oraș, că ne-am făcut datoria față de fotbal, față de numele de Fotbal Club Municipal. Sper, din suflet, să găsim soluții să continuăm în Liga 2, sper să găsim soluții să ne rezolvăm și problemele cu memoriile pe care le avem. Pentru noi cei din staff urmează o perioadă la fel de grea. A fost foarte greu până acum. Am făcut eforturi uriașe ca să reușim să ducem campionatul acesta până la final, dar de acum va fi și mai greu pentru că trebuie să căutăm soluții și sunt convins că le vom găsi. Trebuie să ne respectăm numele, să respectăm ceea ce am făcut până acum și nu ne permitem să dăm niciun pas înapoi și, mai ales, nu ne permitem să pierdem ceea ce am construit până acum. Este de discutat dacă voi rămâne la conducere. Deocamdată nu vă pot răspunde. Din punct de vedere personal îmi doresc să nu o fac. Dacă voi reuși însă, să găsesc soluții sănătoase de bugetare a clubului pentru noul sezon atunci este posibil să o fac, dar sănătoase”, a declarat Șpan.

Cristian Șpan este personajul care la finalul luni aprilie a făcut parte dintr-un flagrant în urmă căruia primarul orașului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost reținut de procurorii DNA, acesta fiindși acum în arest.

„A fost un an foarte bun. Dar, din păcate, ce e frumos se termină cam repede. Asta este. Le doresc vacanță plăcută, baftă tuturor. Mulțumim tuturor spectatorilor care au fost alături de noi și m-aș bucura ca această echipă să nu se desființeze. Nu știu dacă sunt șanse să nu se desființeze. Ar fi mare păcat pentru că Baia Mare merită o echipă de Liga 2. Ce am făcut noi aici în patru ani de zile este un lucru foarte mare. Nu știu dacă va mai reuși cineva în viitori ani. Sper să nu mai treacă 20 de ani până când se va ajunge din nou aici. Puteam mult mai mult, dar, din păcate, ceea ce s-a întâmplat în jurul nostru nu face față fotbalului de performanță”, a declarat, la finalul campionatului Dorin Toma, antrenorul echipei FCM Baia Mare.

În play-off, FCM Baia Mare a fost depunctată cu 12 puncte de FRF în urma memoriilor depuse de foștii jucătorii, iar datoriile clubului sunt de aproximativ 210.000 de euro.

Articol scris de Carmen BIZĂ‚U

Marius ANGHEL 01 Jun. 2016, 13:28 Seria 2
Pe aceeași temă