Semnase cu Rapid, a fost tentat de oferta Iașiului, dar a ajuns la Cluj. Ultima achiziția a CFR-ului vine din Liga 2

Unul dintre tinerii jucători din Liga 2 care sezonul trecut a impresionat la clubul său a reușit să atragă atenția mai multor echipe din Liga 1, făcându-le pe acestea să și-l dorească în lot. Obligativitatea echipelor din prima ligă de a folosi titular un jucător sub 21 de ani face și mai interesantă competiția eșalonului secund, acolo unde cluburile promovează din ce în ce mai mulți astfel de fotbaliști.

Cosmin Sîrbu (20 ani) este unul dintre jucătorii care se bucură de regula Under 21 impusă de FRF cluburilor din Liga 1, iar echipe precum CFR Cluj, ASA Târgu Mureș, FC Voluntari s-au interesat de serviciile sale. Mijlocașul nu s-a înțeles cu cele trei echipe, iar când a primit o ofertă din curtea Rapidului a acceptat-o. „Pentru suporterii minunați pe care îi are și pentru că am fost dorit cu adevărat de oamenii din conducere”, a explicat Sîrbu decizia sa.

Din cauza situației în care a ajuns Rapid, tânărul mijlocaș a plecat din Giulești, iar CSM Politehnica Iași a profitat de ocazie și a fost la un pas să îl ia în Copou. CFR Cluj nu s-a dat bătută și i-a prezentat o ofertă care l-a întors din drumul spre Iași, acesta schimbând biletul de drum în ultimul moment.

„M-am întors din drumul spre Iași pentru că a apărut această ofertă de la CFR Cluj. Cu CFR am mai avut discuții și în trecut, dar nu s-au concretizat. Am ales cu sufletul și sunt foarte fericit de alegerea pe care am făcut-o. Am întâlnit aici oameni extraordinari, de la care pot învăța foarte multe. Pentru mine este un pas important pe care l-am făcut în cariera mea și vreau să pun umărul la îndeplinirea obiectivelor. Am semnat pe o perioadă de doi ani de zile. Ne-am înțeles foarte repede din toate punctele de vedere. Sper să câștig cât mai repede un trofeu cu CFR Cluj și să nu îi dezamăgesc pe acești oameni care au încredere în mine”, a declarat Cosmin Sîrbu pentru Liga2.ro.

În sezonul competițional 2015-2016, Cosmin Sîrbu a jucat pentru FCM Baia Mare, reușind să înscrie 7 goluri în 31 de meciuri. Înainte să ajungă la Baia Mare, jucătorul născut la Botoșani a debutat în Liga 2 la FC Bihor Oradea.

Articol scris de Carmen BIZĂ‚U

Pe aceeași temă