Viitor incert pentru UTA

24 Jun. 2009, 12:15 Seria 2
Viitor incert** pentru UTA

Giovanni Catanzariti și Ionuț Popa îi fac marcaj strâns primarului Falcă, însă ecuația Bătrânei Doamne are încă necunoscute. Că omul de afaceri Sandu Ion este singurul dispus în acest moment să finanțeze clubul, nu mai reprezintă un secret, dar lucrurile sunt deocamdată în curs de clarificare

 

Se lucrează intens pentru viitorul clubului de fotbal UTA, însă nu există certitudini deocamdată. Oficialii Bătrânei Doamne, în special președintele Giovanni Catanzariti și antrenorul Ionuț Popa, sunt în contact permanent cu primarul Falcă, în ideea de-a identifica resursele financiare necesare pentru ca UTA să se poată alinia, cu șanse de-a atinge un obiectiv de performanță, la startul sezonului 2009-2010 al Ligii a II-a.
 

 

CLM și CJA promit în total 350.000 de euro, dar…
 

Din punctul de vedere al oficialităților locale, lucrurile par clare, cel puțin la nivel declarativ. Oficialii clubului UTA au primit asigurări, verbale deocamdată, că Consiliul Local și Consiliul Județean vor avea un aport de 350.000 de euro la bugetul Bătrânei Doamne. Banii vor putea fi folosiți numai pe partea de competiție, respectiv deplasări, cantonamente, echipament, materiale, alimentație, vitaminizare, însă promisiunea primarului față de conducătorii Bătrânei Doamne se va putea concretiza numai după ce UTA își achită datoriile către stat – în valoare de aproximativ 260.000 de euro. Concret, șefii utiști trebuie să asigure o finanțare de 260.000 de euro, pentru ca UTA să scape de datoriile către stat, pentru a putea beneficia apoi de aportul municipiului și al județului.
 

 

O singură variantă de moment: Sandu Ion

Evident, cel mai intens se lucrează la acest aspect, al finanțatorului clubului și nu este un secret că un singur om pare dispus în acest moment să investească în UTA: Sandu Ion. Implicat în iarna acestui an, printr-un aport în antrenori, jucători, dar și în bani, în valoare de circa 300.000 de euro, omul de afaceri Sandu Ion a stat, totuși, la distanță de UTA de-a lungul ultimelor luni. Nu s-a implicat direct, n-a asigurat plata salariilor ori a datoriilor către foști jucători, dar a punctat decisiv într-un moment crâncen. Și-a respectat un angajament, contribuind la salvarea echipei de la retrogradarea directă în Liga a III-a. Acum, pare dispus, în anumite condiții, să ofere un nou sprijin grupării arădene, însă discuțiile nu sunt finalizate. Cert este că în acest moment, unul destul de greu pentru cele mai multe societăți comerciale, Sandu Ion pare singurul om de afaceri din Arad dispus să investească în UTA.
 

 

Strategie există, dar este blocată
 

Deocamdată, discuțiile legate de structura echipei tehnice, de lotul de jucători, de transferuri, de obiectiv, de-o echipă satelit sunt premature. Giovanni Catanzariti, ca președinte al clubului UTA, și Ionuț Popa, ca tehnician, au creionat mai multe variante legate de viitorul sportiv și economic al Bătrânei Doamne, însă nu-și pot dezvolta planurile decât în momentul în care se rezolvă ecuația finanțării. Cum pentru partea de finanțare discuțiile încă sunt în derulare, iar pozițiile se schimbă de la o zi la alta, nu se poate discuta la modul concret și serios despre ceea ce va urma din punctul de vedere al băncii tehnice ori a lotului de jucători.
 

 

Catanzariti și Popa sunt în joc de gleznă
 

Asta nu înseamnă că Ionuț Popa și Giovanni Catanzariti nu lucrează și din acest punct de vedere – sportiv, în ideea de-a nu fi prinși descoperiți în momentul în care discuțiile legate de finanțare, buget și strategie se concretizează și ajung într-o formă finală. Se vehiculează că Ionuț Popa ar dori să-l coopteze și pe Dan Stupar în echipa tehnică, alături de Roland Nagy și Dan Țapoș. De asemenea, ideea generală – care se poate schimba, evident – este că UTA va suferi o nouă scădere a mediei de vârstă, însă ar urma să beneficieze și de câțiva jucători experimentați, dar nu mai bătrâni de 26-27 de ani. De asemenea, Ionuț Popa are câțiva jucători în vizor, pe lângă juniorii de la Atletico care au jucat deja la UTA sau cei care ar urma să fie transferați în calea Aurel Vlaicu. Este vorba despre Chițu, Roman, Apostol de la Lupeni, Goșa, Neagoie sau Szekely de la CFR Timișoara, Săceanu, Orac însă discuțiile vizavi de ei sunt premature, totul fiind deocamdată la stadiul de intenție.

 

„Eu nu pot să spun nimic clar în acest moment, pentru că nu există nimic clar. Trebuie puțină răbdare, deoarece lucrăm pentru ca UTA-ei să-i fie bine. Sincer, nu am ce să spun încă despre obiectiv, lot de jucători sau transferuri, pentru că nu știm pe ce cai stăm deocamdată. Sper ca în câteva zile să se clarifice totul”, a declarat antrenorul Ionuț Popa.

 

El a adăugat că nu există nici măcar liste negre sau albe, într-o fază în care necunoscuta principală este de ordin financiar. „Nu am făcut asemenea liste, cu cine pleacă, din moment ce nu știm deocamdată pe ce bazăm. Sigur, m-am gândit la câțiva jucători, la posibile întăriri, dar de asemenea discuție de acest gen este prematură”, a completat Popa. 
 

 

articol scris de Sebastian ȘICLOVAN
 

24 Jun. 2009, 12:15 Seria 2
Pe aceeași temă