Rapid CFR Suceava a obținut finanțarea dorită de la Consiliul Local. În campionat, jucătorii n-au mai câștigat un meci de 10 etape

Marius ANGHEL 14 May. 2015, 17:07 Liga 2
Rapid CFR Suceava a obținut finanțarea dorită de la Consiliul Local.** În campionat, jucătorii n-au mai câștigat un meci de 10 etape

Criza de la Rapid CFR Suceava pare a fi pe final. Clubul din Liga 2 a primit finanțare din partea consilierilor locali în urma ședinței extraordinare care a avut loc astăzi la primărie. Aceștia au aprobat 1.000.000 de lei echipei locale de fotbal pentru restul anului 2015.

Conducătorii Rapidului au absentat de la ședința Consiliului Local, acolo unde ar fi trebuit să-și susțină cauza pentru a nu se ajunge la desființare, însă, conform spuselor celor de la gazetasv.ro, „suporterii, presa, Lungu, Arămescu și Harșovschi(!) le-au făcut treaba. În fața heirupismului colegilor săi, Doroftei nu a mai deschis microfonul. Nici absența membrilor Comisiei de Sport, Vornicu, Barbăși Vîrvara, nu a mai contat. Din cei 15 consilieri, 14 au votat în favoarea finanțării clubului de fotbal Rapid CFR Suceava”.

În precedenta ședință, consilierii locali suceveni respinseseră aprobarea a un milion de lei din bani publici către Rapid. Gazeta de Suceava a scris că unul dintre cei care au împiedicat obținerea banilor e chiar de omul de legătura din municipalitate, Corneliu Vornicu, președintele Comisiei de Sport din Consiliul Local și un apropiat al președintelui executiv Dumitru Moldovan. Votul său ar fi fost decisiv pentru ca proiectul de finanțare depus de echipa din Liga 2 să fie aprobat, dar Vornicu a absentat de la ședința ordinară a Consiliului Local de acum două săptămâni. Erau nevoie de 12 voturi „pentru”, însă doar 11 dintre cei 18 consilieri prezenți la ședință au fost de acord cu proiectul. Mai mult, fiul lui Corneliu Vornicu, Adrian, face parte din lotul echipei pregătite de Bogdan Tudorean.

În campionat, problemele financiare pe care le întâmpină Rapid CFR Suceava s-au văzut și pe teren. Jucătorii au ajuns la o serie de nouă meciuri fără victorie, perioadă în care au obținut doar un punct, restul fiind înfrângeri. Sâmbătă, de la ora 11:00, Rapid joacă pe terenul liderului FC Voluntari.

CITEȘTE și: Galeria Rapidului, singură la mitingul pentru susținerea sportului sucevean

Marius ANGHEL 14 May. 2015, 17:07 Liga 2
Pe aceeași temă