Liga 2 va fi restructurată începând din sezonul viitor. Mircea Rădulescu: „Am înțeles că este deja hotărât”

Marius ANGHEL 20 Jan. 2015, 17:18 Liga 2
Liga 2 va fi restructurată începând din sezonul viitor.** Mircea Rădulescu:

Fotbalul românesc se confruntă cu o criză fără precedent, iar Liga a II-a nu face nici ea excepție. Astfel, din cauza problemelor financiare, formația Săgeata Năvodari are șanse infime să se mai prezinte la startul sezonului de primăvară. Situația nu pare mai roz nici la Farul Constanța, cealaltă echipă de pe litoral, care și-a amânat pentru a doua oară reluarea pregătirilor din cauza incertitudinilor care planează asupra clubului. Aflată în insolvență din cauza datoriilor acumulate, activitatea la CF Brăila se desfășoară la limita de avarie, în vreme ce gruparea CS Balotești a anunțat că va merge în retur în special pe mâna juniorilor, din dorința de a limita cât mai mult cheltuielile.

Din acest motiv, conducerea Federației Române de Fotbal pare mai decisă ca niciodată să restructureze eșalonul secund, o competiție care a generat o scădere continuă de nivel și de interes în ultimii ani. Chiar dacă nu s-a anunțat nimic oficial până acum, Mircea Rădulescu, fostul șef al școlii federale de antrenori, în prezent director al centrului de copii și juniori de la FC Voluntari, a mărturisit la Sport Total FM că Liga a II-a va fi organizată pe viitor într-un mod diferit.

„În Liga a II-a vor fi 20 de echipe din sezonul următor, am înțeles că este deja hotărât. Vor retrograda ultimele două clasate, urmând ca formația poziționată pe locul 18 să dispute un meci de baraj pentru menținerea în eșalonul secund. Se va intra pe un sistem competițional nou, care are la bază concentrarea valorilor”, a declarat Mircea Rădulescu.

Chestionat pe marginea acestui subiect, Dumitru Moldovan, președintele executiv al grupării Rapid Suceava, nu ar spune nu unei schimbări organizatorice la nivelul Ligii a II-a. „Am auzit și eu că vor apărea unele modificări de sistem competițional începând din sezonul 2015-2016. Deocamdată, nu este nimic concret, multe dintre aspecte urmând să se clarifice la Adunarea Generală a FRF, programată la sfârșitul lunii. Sunt probleme mari cam peste tot, de aceea cred că acum este un moment prielnic de a restarta eșalonul secund. Din informațiile mele, Federația este mai interesată ca niciodată să se implice alături de cluburi în construirea unui campionat puternic”, a precizat Dumitru Moldovan.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 20 Jan. 2015, 17:18 Liga 2
Pe aceeași temă