Victoria lui Andor

02 May. 2009, 16:18 Seria 2
Victoria lui Andor

Abonată la victorii sau înfrângeri cu 2-1, FC Bihor nu a făcut rabat de la acest rezultat nici cu Jiul Petroșani. Vizibil incomodată de apetitul ofensiv al oaspeților, formația orădeană s-a chinuit să reziste jocului impus de petroșeneni, dar nu pentru mult timp. Greșeala copilărească a lui Șomodean din minutul 26 l-a pus pe Afrem în situație de singur cu portarul, calm, acesta a șutat la colțul lung și Szász a respins până la Ilin, care, de la 16 metri a pus latul pentru 0-1.

 

Cu frâna de mână trasă, FC Bihor a părut că nu sesizează defecțiunea din angrenaj în timp ce Jiul evolua dezinvolt. Coordonatele pe harta jocului s-au schimbat însă după pauză, când de la cabine au ieșit două echipe total schimbate. Pasul înapoi făcut de jucătorii din Valea Jiului le-a permis orădenilor să se apropie din ce în ce mai mult de poarta lui Hotoboc. Și așa prima ocazie de gol a aparținut tot oaspeților la capătul unei faze frumoase care l-a avut la bază pe Apetrei și finalizată de Ilin (”65) cu un șut de la șase metri, pe lângă poartă.

 

A fost poate ratarea care a decis soarta partidei și asta pentru că imediat FC Bihor a făcut mutarea câștigătoare prin nou intratul Cristi Andor. Venit după o accidentare care l-a scos din circuit aproape un an, Andor a reușit să trezească Oradea din letargie prin jocul perfect făcut.  Mai întâi, a semnat în minutul 74 egalarea la capătul unui atac prelungit printr-un șut în dreapta lui Hotoboc, iar peste nouă minute a înscris golul victoriei la capătul centrării perfecte semnate de Opriceană, după ce i-a făcut „săniuță” pe fundașii jiuliști și de la marginea careului mic a trimis peste Hotoboc, îngenuncheat pe linia porții.

 

Finalul jocului a surprins o echipă a Jiului extrem de nervoasă. A avut și de ce pentru că după aspectul jocului nu FC Bihor a câștigat meciul, ci Jiul l-a pierdut.

 

Articol scris de Nicolae Mihalcea
 

02 May. 2009, 16:18 Seria 2
Pe aceeași temă