Velcea: „ALRO e o contracandidată!”

25 Aug. 2011, 14:37 Seria 2
Velcea:** „ALRO e o contracandidată!

Poli Timișoara va juca sâmbătă la matineu în „B” după mai bine de nouă ani, bănățenii consideră ALRO Slatina, un adversar puternic dar care poate fi depășit dacă e tratat cu seriozitate.

„Un meci important, va fi greu din cauza căldurii mari, dar nu e motiv de scuză. Vom întâlni o echipă puternică, de rezultat, care și-a manifestat dorința de a fi o contracandidată la promovarea în Liga I. Cred că am gestionat bine zilele libere până la meciul cu ALRO și jucătorii au dat dovadă singuri de o motivație proprie, pentru că știm că victoriile creează un climat favorabil, vor să aibă această liniște pentru un drum cât mai liniștit către Liga I. De foarte multă vreme nu am mai jucat la ora 11. Mergem doar la victorie. Dorința lor e de a juca la maximum și a-și utiliza toate forțele pentru a o învinge pe Poli”, a declarat Valentin Velcea, tehnicianul lui Poli.

Antrenorul timișorenilor a fost completat de atacantul Andrei Zăgrean, jucător care a evoluat ultima dată în eșalonul secund anul trecut la FC Silvania. „Va fi ca la matineu, o oră rea, pentru că sunt și aceste călduri insuportabile, această perioadă e foarte grea dar și ei joacă la fel ca noi, sper să luăm cele trei puncte”, a spus albaiulianul lui Poli.

Consecințele Cupei

Poli se confruntă și cu unele probleme de efectiv în urma jocurilor din Cupa României susținute de cele două echipe ale clubului implicate în competiție.

„Probabil că vom face unele schimbări pentru că avem unele indisponibilități și din punct de vedere medical și al randamentului. Pe Ilie, care a jucat în Cupă cu Poli II, sigur nu ne vom baza pe el, are întindere. Poate Goga nu va juca, semne de întrebare sunt la Curtean, mici probleme la Dăruială șio Sepsi”, susține Velcea, care a explicat că are soluții de înlocuire: „Sigur avem cinci juniori, care pot intra oricând, există un Ostafie, Iovan, Sava, Jitaru sau Fuchs. Poate mai luăm pe cineva de la echipa a doua, poate Popovici. Am văzut perspective frumoase la echipa a doua, o cunosc, cu marea lor majoritate am lucrat, doar cu generația 93 nu. Sunt posturi promițătoare, care dacă vor ajunge la potențialul fizic al Ligii a II-a, cu siguranță nu vor avea nicio problemă. Dorinel Rotariu a debutat la 16 ani cu Poli în Cupa României. Încă pasul poate fi prea mare pentru el, sunt niște pași, nu vrem să pierdem jucătorul”.

„Am avut parte într-adevăr de un meci lung la Reșița în Cupa României, 120 de minute. Și pentru acest meci de la Slatina trebuie să ne gestionăm forțele foarte bine, să facem în așa fel încât să fim pregătiți la ora jocului, să venim înapoi învingători”, Andrei Zăgrean, atacant Poli Timișoara.

ALRO Slatina – Poli Timișoara se joacă sâmbătă de la ora 11 în cadrul etapei a doua a Ligii a II-a, partida e transmisă în direct pe Dolce Sport 2.

Articol scris de Cornel BIHOLARI

25 Aug. 2011, 14:37 Seria 2
Pe aceeași temă