UTA, blocată de datorii

24 Jan. 2009, 12:35 Seria 2
UTA, blocată de datorii

În aproximativ o săptămână, gruparea arădeană își va afla soarta. UTA se află la limită în ceea ce privește supraviețuirea în fotbalul românesc, șansele ca echipa arădeană să nu-și poată relua activitatea în eșalonul doi fiind foarte mari din cauza lipsei unui finanțator și a datoriilor destul de mari.

Reveniți din vacanță la începutul săptămânii, jucătorilor li s-a comunicat că până în 31 ianuarie vor afla dacă Bătrâna Doamnă va avea parte de finanțare sau dacă va fi aruncat prosopul. Autoritățile locale, prin președintele Consiliului Județean, au comunicat că există posibilitatea ca un grup de oameni de afaceri din Italia să preia clubul, într-un parteneriat cu oficialitățile arădene, dar deocamdată nu s-a întâmplat nimic.

Echipa s-a antrenat în ultimele zile, însă sub comanda lui Ionuț Chirilă au apărut mai mulți juniori din propria pepinieră, alături de aproape toți fotbaliștii care au făcut parte din lot în turul campionatului. Dintre ei, Toc, Roszel, Chița, Ibeh, Huțan, Florin Dan, Lucian Todea, Mihuț și Hidișan au fost declarați deja liberi de contracte, alți cinci-șase jucători urmând să beneficieze de același statut în cursul săptămânii viitoare. Cu toate acestea, datorită ultimelor promisiuni, Fl. Dan, Huțan, L. Todea și Mihuț continuă să se pregătească la Arad, în așteptarea clarificării situației ori a altor oferte.

Din punct de vedere financiar, UTA este blocată. Deja a avut parte de o dublă neprogramare pentru meciul din prima rundă a returului, cu FCM Târgu Mureș, pentru datorii către clubul Steaua și fostul director, Marian Spiru. Pentru a avea posibilitatea să joace, Bătrâna Doamnă trebuie să achite 219.000 euro grupării Steaua în contul transferului de acum un an al atacantului Dorel Zaharia, dar și 36.000 de euro către Marian Spiru.

În plus, clubul datorează patru salarii jucătorilor, iar în 15 februarie va deveni scandent și cel pe luna ianuarie, iar pentru a nu avea parte de alte neprogramări, UTA trebuie să plătească și aceste salarii, care se ridică la 535.000 euro. În plus, există datorii către stat, pentru care s-au blocat conturile bancare și s-a dispus sechestru, dar și spre alți furnizori, care au acționat clubul în instanță.
În total, numai pentru a se putea alinia la startul returului, UTA are nevoie de circa 700.000 de euro, însă costurile pentru partea a doua a sezonului sunt mult mai mari.

Articol scris de Sebastian ȘICLOVAN

24 Jan. 2009, 12:35 Seria 2
Pe aceeași temă