CSM Reșița a fost egală doar câteva minute cu UTA, într-un amical disputat la Sânnicolau Mic. Bănățenii au avut și un eliminat, iar Flavius Stoican nu l-a iertat

Călin MNERIE 12 Oct. 2023, 20:05 Liga 2

UTA și-a făcut singurul antrenament prin joc în pauza destinată meciurilor echipelor naționale în joi după-amiază, pe arena ”Banatul” din Sânnicolau Mic, în compania divizionarei secunde CSM Reșița. În fața a aproximativ 50 de spectatori, la aproape 30 de grade Celsius, ”roș-albii” din prima ligă s-au impus cu scorul de 4-1, după ce scorul pauzei a fost 1-0.

  • CSM Reșița va mai jucat un amical cu o altă prim-divizionară în această săptămână, așa cum o făcea și în precedenta pauză de campionat generată de meciurilor echipelor naționale.

Două ocazii, un gol pentru UTA în amicalul cu CSM Reșița

Cele două formații s-au așezat în oglindă – 4141. Mircea Rednic l-a folosit în premieră pe apărătorul din Guinea IIbrahima Conte, care avea să se descurce bine timp de o oră de joc.

Colegii săi au făcut o primă repriză discretă, pe care – însă au terminat-o în avantaj. În minutul 19, Dumitrașcu a învăluit pe stânga după pasa lui Ofosu, a centrat în 6 metri, de unde Godberg Cooper a preluat și a înscris din întoarcere, cu toată opoziția lui Rus.

Înainte de gol, Micovschi a ratat o ocazie importantă, reluând peste poartă, din 10 metri, centrarea aceluiași Dumitrașcu. În rest, UTA a dominat steril partida, construind lent și previzibil câteva atacuri ce nu i-au mai dat bătăi de cap portarului ”roș-negrilor”. La fel de adevărat este că arădenii nu au riscat absolut nimic în defensivă.

Utiștii au reparat rapid greșeala portarului Kucher. Francisc Cristea a fost eliminat

Mult mai plină de evenimente a fost repriza secundă, care a început cu golul de 1-1. Kucher a vrut să dribleze în propriul careu, Tudor Cociș i-a furat mingea și a marcat pentru Reșița.

Imediat după, înaltul Godwin a sărit mai bine decât portarul ucrainean al gazdelor, dar mingea lovită cu capul s-a dus pe lângă poartă. UTA a reacționat rapid și, din minutul 52, scorul devenea 2-1. Stahl a pasat din dreapta în fața porții și Cornel Ardei și-a introdus balonul în propria poartă.

”Centralul” Olariu a fost intransigent cu Francisc Cristea, care l-a jignit, iar Flavius Stoican a fost nevoit să grăbească introducerea lui Ionuț Popescu.

După alte 8 minute, arădenii au marcat din nou. Din nou acțiune pe dreapta, cu combinație Fabry – Stahl, ultimul l-a găsit pe Leidsman în careu, acesta a reluat din prima spre colțul lung, unde a apărut Andrei David. 4-1 s-a făcut în minutul 66, când Fabry a pasat pe culoar, iar Albert Stahl a marcat din 13 metri ușor lateral dreapta la colțul scurt.

Până la final, Leidsman a mai ratat o ocazie mare în contul UTA-ei, iar dincolo Mediop a reluat de puțin cu capul pe lângă. Așa că partida s-a încheiat cu rezultatul stabilit încă de la jumătatea reprizei secunde: 4-1!

UTA ARAD – CSM REȘIȚA 4-1

UTA: Kucher (L. Roșu 78′) – Rodrigues (Căpușă 46′), Conte (Iurasciuc 61′), Markov (Fabry 46′), Dumitrașcu – Carp – Micovschi (Stahl 46′), Marku, Holst, Ofosu (A. David 46′) – Cooper (Leidsman 46)
Antrenor: Mircea Rednic

CSM Reșița: I. Rus (Căpățînă 46′) – Cega (Ndiaye 75′), Ardei, Andr. Răuță (Lascu 75′), Al. Sabău (Chera 46′) – Dudea (Andr. Burlacu 75′) – Laur. Maxim (Cociș 46′), Fărăgau (Domil 46′), Velcotă (Fr. Cristea 46′, I. Popescu 55′), Al. Negru (Gomboș 55′) – Cip. Rus (Godwin 46′)
Antrenor: Flavius Stoican

Arbitri: Laurențiu Olariu – Emil Arsa, Patrick Dehelean

Sorin Rădoi anunță debutul lui Luckassen cu Rapid: ”Azi l-am menajat, dar vrem să-l ducem la 100 la sută”

La finalul amicalului, antrenorul secund al prim-divizionarei UTA, Sorin Rădoi, s-a declarat mulțumit de cele văzute contra CSM Reșița. Cu atât mai mult cu cât arădenii au schimbat puțin așezarea în teren, trecând de la 4231 la 4141.

”După două zile în care le-am dat liber băieților, am preferat să facem doar un singur joc pentru că nu avem prea mult timp la dispoziție înainte de a întâlni cu Rapidul. A fost un meci bun, ne-am atins obiectivele, am reușit să câștigăm, am înscris destul de multe goluri și ăsta este un lucru pozitiv pentru noi. Mister este adeptul schimbărilor tot timpul, și de sistem și de jucători, așa cum s-a văzut și astăzi. Au intrat jucătorii care au evoluat mai puțin la început, după care am încercat să le dăm posibilitatea tuturor joace”, a spus Rădoi.

Ultimul transfer al ”roș-albilor”, Kevin Luckassen, nu a jucat astăzi datorită unor probleme medicale, dar stafful echipei arădene speră ca olandezul să fie disponibil pentru partida cu Rapid. Pe lângă jucătorii accidentați, mai mulți fotbaliști care au strâns multe minute în SuperLigă au fost menajați pentru meciul contra divizionarei secunde.

”Sperăm ca Luckassen să fie ok după aceste opt zile care ne-au mai rămas și să-l vedem la meciul cu Rapid, m-aș bucura din suflet să înscrie. A avut o mică problemă la picior și am preferat să-l menajăm astăzi pentru că ne lipsește Cooper, care a luat roșu, ne lipsește și Fabry (n.r. – slovacul a încasat al patrulea cartonaș galben al sezonului în remiza de la Ploiești) și vrem să-l folosim la meciul cu Rapid. Din discuțiile pe care le-am avut cu preparatorii fizici și cu Kevin personal, este la 75-80 la sută din potențialul maxim, sperăm ca în aceste zile care ne-au mai rămas la dispoziție să-l aducem până la ora meciului la 100 la sută și sperăm să debuteze cu brio. Vucenovic are o problemă la gleznă, dar cred că de luni, din ce am discutat cu domnul doctor, o să intre cu echipa. Avem un lot bun, suntem mulțumiți de cum arată lotul la ora actuală și sperăm ca în aceste opt zile care ne-au mai rămas până la meciul cu Rapid să fie toți jucătorii sănătoși. Vrem ca nouă, antrenorilor, să ne fie greu să facem echipa”, a adăugat ”secundul” lui Mircea Rednic.

Flavius Stoican, după eșecul la scor cu UTA: ”Prin astfel de meciuri putem ajunge și noi la nivelul echipelor de prim eșalon”

Spre deosebire de UTA, CSM Reșița și-a programat două amicale în pauza cauzată de meciurile echipelor naționale. După 1-4 la Arad, bănăneții vor mai da piept cu o prim-divizionară, Universitatea Cluj, sâmbătă dimineața (ora 10:30), la Alba Iulia.

Partida din cartierul arădean Sânnicolau Mic a fost, în general, echilibrată, cu excepția primului sfert din repriza a doua, când ”Bătrâna Doamnă” a marcat de trei ori și a decis câștigătoarea.

”Un meci frumos, au fost și câteva ocazii, am încercat ca să vedem la ce nivel suntem față de o echipă de liga întâi. Au fost și momente bune, într-adevăr o posesie a lor mai mare, sunt o echipă mai bună, însă doar așa putem ajunge și noi la nivelul echipelor de prim eșalon. Au fost și jucători noi pe care am vrut să îi văd și să le dau minute, chiar dacă în meciuri amicale, jucători tineri, jucători pe care i-am încercat pe anumite poziții ca să vedem cum se descurcă. Una peste alta, a fost un antrenament reușit. O să avem și sâmbătă un amical cu cei de la U Cluj, tot o echipă de liga întâi. Sunt meciuri benefice, văd și jucătorii pe care-i antrenez ce au de făcut și cred că sunt conștienți și ei că au mult de muncă. Țin foarte mult ca în pauzele competiționale și când avem timp să jucăm și meciuri amicale, chiar și cu echipe bune. Jocul îți dă încredere, jocul îți arată la ce nivel te afli. În campionat ne dorim să ieșim din zona retrogradării, pentru că obiectivul nostru este menținerea în liga a doua. Nu este ușor, echilibrul valoric în liga a doua se simte. Cu Tunari ne batem pentru a evita zona respectivă și atunci este important să câștigăm această partidă. Și apoi încrederea în forțele jucătorilor o să fie din ce în ce mai mare. Poate că este cel mai important meci al sezonului, acesta cu Tunariul. Ne trebuie victorie, ne trebuie trei puncte, mult mai puțin mă interesează jocul, cât mă interesează victoria. Astfel de meciuri se câștigă, nu se joacă, a spus Flavius Stoican, după amicalul cu UTA.

Antrenorul Reșiței l-a taxat pe Francisc Cristea: ”Nu poți să ai comportamentul ăsta”

Francisc Cristea nu a jucat nici 10 minute la Arad, pentru că arbitrul Laurențiu Olariu l-a trimis rapid la cabine pentru că l-a înjurat.

”Sunt supărat pe el, pentru că nu se face, chiar dacă e un meci amical. Dacă arbitrul ia o decizie, nu poți să o mai întorci. Nu poți să ai comportamentul ăsta, chiar dacă el a zis că nu l-a apostrofat, dar gesturile contează foarte tare și un gest ca ăsta poate să lase echipa în 10 oameni într-un meci oficial și să plătim”, a mai comentat Stoican, care s-a bucurat de reîntâlnirea cu Mircea Rednic. ”Puriul” l-a antrenat pe actualul ”principal” al Reșiței în 2007, la Dinamo. ”M-am bucurat mult de întâlnirea cu nea’ Mircea pentru că îl văd sănătos. Până la urmă, ăsta e lucrul cel mai important și știu cât suflet pune și dumnealui și atunci era important să se treacă cu bine peste momentul pe care l-a avut, destul de delicat”, a mai transmis Stoican.

În etapa a 10-a a Ligii 2, CSM Reșița (locul 15, 9 puncte) joacă pe teren propriu cu altă nou-promovată în campionat, CS Tunari (locul 17, 8 puncte). Cele două echipe se vor întâlni sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 11:00.

Foto: UTA Arad

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciurile-amicale-stabilite-de-echipele-din-liga-2-19288436

https://liga2.prosport.ro/liga-4/inca-un-stadion-nou-in-judetul-dambovita-19288473

https://liga2.prosport.ro/liga-3/vladut-mocanu-din-liga-3-la-cupa-mondiala-de-minifotbal-19288466

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/circ-intre-politicienii-locali-pe-tema-fc-brasov-19288455

Călin MNERIE 12 Oct. 2023, 20:05 Liga 2
Pe aceeași temă