UTA anunță public că vrea promovare: „Acesta e semnalul pe care dorim să-l dăm tuturor”. Deciziile luare de conducere pentru a-i motiva pe jucători

Marius ANGHEL 06 Apr. 2016, 21:01 Seria 2

Cu trei zile înainte de primul meci al play-off-ului, conducerea „Bătrânei Doamne” a ieșit public vorbind fără ocolișuri despre noul obiectiv. Până acum, acesta a fost rostit doar cu o jumătate de gură, însă astăzi s-a vorbit cât se poate de răspicat și s-au pus pe masă și „gloanțele”.

„Dorim să promovăm, acesta e semnalul pe care dorim să-l dăm tuturor. Avem zece finale în față. Prima este chiar sâmbătă cu FC Brașov, suntem pregătiți și nerăbdători să o jucăm”, a anunțat Codru Grădinariu, care apoi a venit și cu partea a doua a enunțului. „Am decis să suplimentăm primele obișnuite de joc prevăzute în Regulamentul de Ordine Interioară a clubului. Aceste prime se vor da după meciuri, mai sigur la începutul fiecarei săptămâni. În plus, există și o primă de obiectiv, ce va fi împărțită jucătorilor în funcție de aportul pe care și-l vor aduce la o mult dorită promovare”, a adăugat directorul general al „alb-roșiilor”.

Prezent la fața locului, Roland Nagy a ținut să precizeze că indiferent de ceea ce ar fi decis șefii clubului, intenția vestiarului era bineștiută. „Ca o flacără olimpică pe care o aprinzi și apoi nu se mai stinge, așa avem și noi datoria să ținem aprins spiritul UTA-ei, să-l reîmprospătăm mereu prin rezultate. Nu am uitat de unde am pornit, suporterii noștri nici atât, au fost cu noi la Tauț și apoi peste tot în Liga 3-a, iar acum avem o mare oportunitate să mai trecem o barieră. UTA e Campioana Provinciei, e echipa ce a jucat în cupele europene, iar noi suntem datori să ducem în spate acest brand, cu tradiția lui bogată. Știm ce valori au fost  aici, vom încerca să ne apropiem de ele sau măcar să onorăm cum putem mai bine numele clubului”, a precizat antrenorul formației fanion a Aradului.

La rândul său, Dumitru Copil a alimentat dorința manifestată de „oficialul” și tehnicianul clubului. „Va fi o determinare în plus în play-off. Voi da totul, la fel ca și colegii mei, pentru îndeplinirea unui vis, promovarea în Liga I. Avem acest obiectiv, e o șansă unică pentru noi, jucătorii tineri”, a punctat mijlocașul de 25 de ani, decisiv în victoria de sâmbăta trecută în fața Unirii Tărlungeni. „Mă bucur că am intrat bine după pauză în meciul trecut și am reușit să ajut echipa. Așa voi face și în continuare”, a mai promis „Mitruț”.

Există „gloanțe”, dar „puștile”?

UTA s-a despărțit de doi fotbaliști cu pretenții de titulari și o cotă destul de bună pentru Liga a 2-a (Szekely și Sorian) și a adus doar unul în locul lor, Alin Roman, care încă, dintr-un motiv sau altul, nu a confirmat în „alb-roșu”. Pentru o prezență în play-off, strategia de rariefiere a lotului (s-a mai renunțat și la Ousmane, Suslak și Wild, fotbaliști cu destule evoluții în campionatele precedente) era bună. Marea parte a punctelor erau și așa făcute, mai urmau 6 garantate, chiar 9 dacă punem la socoteală deplasarea de la Reșița, dar play-off-ul e cu o totul altă mâncare de pește.

Astăzi, conducerea a spus răspicat că obiectivul e – totuși – promovarea și s-a anunțat și suplimentarea primelor de joc și introducerea unei prime de obiectiv. Așadar, gloanțe ar fi, dar puști de țintă există? Chiar Sorin Strătilă, poate cel mai valoros fotbalist al „alb-roșiilor”, spunea pe la începutul perioadei de pregătire din iarnă, că – poate – ar mai fi nevoie de doi-trei jucători de experiență pentru atacarea unui obiectiv atât de îndrăzneț precum promovarea. Se știe, ei nu au mai ajuns, așa că totul cade pe umerii vechiului lot.

Bineînțeles, staff-ul tehnic își reafirmă încredere în ei, iar prin vocea „principalului” Roland Nagy aduce și argumente. „Mulți dintre jucătorii noștri sunt tineri, au crescut cu această echipă, au parcurs aproape toate etapele, știu exact ceea ce înseamnă UTA și care sunt așteptările de la ei. Alții, mai cu experiență, s-au reîntors acasă și au găsit această echipă mai vie decât au lăsat-o. Avem un procentaj mare de arădeni la echipă, iar acesta e un lucru de remarcat, ce s-ar putea să conteze în această luptă pentru promovare. Apoi, neschimbând aproape nimic la nivel de lot avem de partea noastră omogenitatea. Trebuie să o spunem răspicat, cu acești jucători am ajuns până aici, ei merită să joace acest play-off, iar noi avem încredere în ei. Avem o șansă mare, de care trebuie să ne agățăm, o oportunitate enormă pentru acest club. Totuși, mai e mult până departe și nu pot spune că suntem pregătiți cu vârf și îndesat să promovăm. Dar, din punct de vedere sportiv vom face totul pentru a ne îndeplini acest vis”, a punctat tehnicianul „alb-roșiilor”.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 06 Apr. 2016, 21:01 Seria 2
Pe aceeași temă