Un fost jucător al Chimiei militează la Primăria Râmnicu Vâlcea pentru susținerea CSM-ului în lupta pentru promovare. „Fac lobby să primească mai mulți bani”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 26 Jan. 2016, 13:00 Seria 2

Actualmente consilier local și patron al unei fabrici de încălțăminte, fostul jucător al Chimiei Râmnicu Vâlcea, Mihai Persu, deține palmaresul și brandul defunctului club, pe care este dispus să îl pună gratuit la dispoziția actualei echipe care evoluează în Zăvoi, CSM.

Fostul mijlocaș al Chimiei consideră că reapariția brandului clubului care are în palmares o Cupă a României poate revitaliza actuala echipă. „Este evident că echipa Chimia lipsește vâlcenilor, pentru că, iată, de atâția ani ne chinuim să promovăm o echipă în Liga 1. Lipsa unui brand recunoscut precum era Chimia, face ca emulația și atracția spectatorilor către terenul din Zăvoi să nu fie aceeași ca pe vremuri, când în tribună erau 12.000 de spectatori. Tribunele erau ticsite și înainte de anii 90 și imediat după, abia apoi Vâlcea a intrat într-un con de umbră, nereușind să mai promovăm o echipă la Liga 1. Cred că brandul Chimia ar fi necesar, trebuie reinventat cu actuala echipă, care are șanse de promovare în Liga 1. Cu sufletul, toți foștii jucătorii de la Chimia sunt alături de actuala echipă. Am fost și eu la ultimul meci de anul trecut, cel cu UTA, mi-a plăcut echipa, este solidă, destul de bine așezată în teren, înseamnă că se muncește. Este un fond bun de jucători, mi-a plăcut căpitanul Ionuț Stoica, sunt câțiva fotbaliști de anvergură, care vor face față fără probleme în Liga 1”, a spus Mihai Persu.

Un moment favorabil pentru promovare

Din poziția sa de consilier local, Mihai Persu susține majorarea aportului financiar al Primăriei, dar și preluarea Centrului de Copii și Juniori din Zăvoi. „Eu fac tot ce ține de mine ca să mărim bugetul alocat de Consiliul Local echipei CSM, care este de 9 miliarde lei anual, fac lobby pentru a fi bugetat suplimentar. Este un moment favorabil, echipa este pe locul 1, intrând în play-off, are șanse să câștige competiția și să intre în Liga 1. Ar fi păcat ca Râmnicu Vâlcea să nu facă un efort pentru echipă, să îi ajutăm să intre în Liga 1. Am solicitat și primit legislația în domeniu, să vedem în ce condiții putem constitui și un club de fotbal juvenil la nivelul Primăriei, această idee a prins contur. Îmi doresc ca până la sfârșitul actualului mandat, să pot să depun acest proiect, înființarea unui centru juvenil pentru fotbal și sport în general. Acum, ca să faci primii pași în sport, este necesar să plătești și este foarte greu pentru copiii care au talent și ai căror părinți poate nu au posibilități materiale”.

Un nou stadion, în detrimentul renovării celui vechi

Mihai Persu susține ideea construirii unui nou stadion în Râmnicu Vâlcea, în detrimentul renovării celui existent, construit în anul 1938. „Eu sunt unul dintre adepții reconstruirii Stadionului 1 Mai, îmi doresc a se depune documentația pentru un proiect european, să demolăm actualul stadion și să construim altul, adaptat condițiilor și necesităților de astăzi. Un stadion de maxim 10 mii locuri, fără pistă de atletism, sporturile conexe trebuie făcute în afara stadionului, așa cum s-a făcut la Ploiești sau Giurgiu, care au acest profil. Nu se pune problema a se mai moderniza actualul stadion, pentru că este depășit din punct de vedere fizic, dar și moral, cred că și structura de rezistență este afectată, fierul beton era dezvelit din 97, când eram eu președinte la club. Se impune demolarea acestui stadion și construirea unuia nou. Dacă am avea un edil cu aplecare către fotbal, acest proiect s-ar putea depune încă din acest an. Voi face lobby să prindă contur această idee, indiferent cine va fi primar. Dacă s-ar demara această investiție, ar fi un lucru fantastic pentru tot fotbalul vâlcean. În ultimul timp, s-au văzut doar bune intenții și cârpeli”, a mai spus Persu.

După 58 de ani de existență, Chimia a fost desființată în anul 2004, pe când activa în Liga a IV-a.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 26 Jan. 2016, 13:00 Seria 2
Pe aceeași temă