Tripleta Stângă-Papură-Lung a preluat CS Universitatea Craiova

Marius ANGHEL 01 Oct. 2013, 16:57 Seria 2
Tripleta Stângă-Papură-Lung** a preluat CS Universitatea Craiova

Stângă: „Știm ce înseamnă Craiova, ne trebuie rezultate”

Întăririle la nivelul lotului CS Universitatea Craiova au fost completate ieri și de o schimbare pe banca tehnică. Erik Lincar a fost înștiințat că nu mai face parte din planurile clubului. „Consiliul de Administrație a considerat că rezultatele nu se încadrează în parametrii proiectului, Lincar s-a străduit, dar nu a reușit” a explicat Corneliu Stroe prima înlocuire de antrenor de la CS Universitatea Craiova.

Noul principal vine din cadrul clubului, fiind vorba de Ovidiu Stângă, cel care se ocupa de partea de scouting. La fel și secundul, Corneliu Papură, antrenorul principal de la echipa satelit. Noutatea a venit în cazul antrenorului cu portarii, acesta fiind Silviu Lung. „În Craiova, lumea este dornică de fotbal și de rezultate. Am venit cu inima deschisă la CS Universitatea, consider că palmaresul este la aici, aceasta fiind echipa pentru care am jucat și eu” a declarat portarul Craiovei Maxima, întregind opiniile foștilor săi coechipieri, cu care doar Țicleanu nu este de acord.

Președintele de onoare, Cornel Stroe, a admis că este de luat în calcul și revenirea la Craiova a lui Silviu Lung junior, care nu mai prinde primul „unsprezece” în ultima vreme la Astra Giurgiu.

„Nu a existat spiritul oltenesc în grup”

Ovidiu Stângă a promovat echipa lui Mititelu în prima ligă, în 2006, din postura de antrenor-jucător, apoi a pregătit naționala de juniori under 17. Cornel Papură i-a fost secund olandezului Mark Wotte tot la FC Universitatea, antrenând și la FC Olt, în Liga a II-a. Dincolo de aceste experiențe, pe cei doi îi „recomandă” și faptul că sunt de-ai casei, proiectul CS Universitatea încercând să coopteze cât mai mulți craioveni în ultima vreme.

„Am încredere că putem face lucruri bune pe termen scurt și mediu, deci implicit și pe termen lung. Știm ce înseamnă Craiova, publicul de aici și ne dăm seama că nu există răbdare, trebuie să câștigăm imediat, mai ales că avem două meciuri acasă. Față de perioada 2005-2006, Liga a II-a este mai slabă, dar în schimb sistemul cu play-off complică lucrurile la vârf. Nu aveam de gând să preiau echipa, dar Pavel Badea a insistat și am decis că este mai bine să mă implic acum. Cred că jucătorii au avut un blocaj psihic, nu a existat spirit oltenesc în grup, iar la Craiova este și o presiune specială, amplificată și de faptul că nu a mai existat fotbal în ultimii ani. Cu ultimele achiziții echipa s-a întărit și îmi doresc să mai vină jucători de valoare, poate chiar din Olanda, un fotbal dezvoltat, pe care îl cunosc foarte bine. De altfel, eu sunt adeputul acestui sistem de joc folosit în Olanda, 4-3-3 și, în funcție de jucătorii pe care îi am la dispoziție, încerc să-l folosesc și acum” a declarat Ovidiu Stângă.

Noul antrenorul al Craiovei spune că își dorește și jucători de la echipa lui Mititelu, pe unii dintre aceștia cunoscându-i foarte bine.

Articol scris de Cosmin STAICU

Marius ANGHEL 01 Oct. 2013, 16:57 Seria 2
Pe aceeași temă