Titularii se pregătesc de sărbătoare

02 Jun. 2009, 14:09 Seria 2
Titularii se pregătesc** de sărbătoare

Pentru FC Unirea Alba Iulia înfăptuirea dezideratului, promovarea în elită reprezintă un vis împlinit, ultimele două runde în eșalonul secund, în deplasare la Târgoviște și acasă cu Arieșul Turda, transformându-se în partide fără importanță. Apropo de prima scenă, puțină lume știe că în actuala componență a efectivului unirist se găsesc trei jucători localnici ce au cunoscut "botezul" Diviziei A în tricoul Unirii. Se întâmpla pe 11 iunie 2005, la întâlnirea Farul Constanța – Apulum Unirea Alba Iulia 4-0 (0-0), runda de sfârșit a stagiunii 2004-2005, cu vizitatorii deja retrogradați, joc în care albaiulienii Călin Cristea (90 minute), Andrei Zăgrean (26 de minute) și Mihai Lasc (2 minute) au debutat în elită!

 

"Această promovare reprezintă un pas important în carieră, iar bucuria este imensă. Suntem un grup unit, o adevărată familie și acest aspect a contribuit determinant la atingerea obiectivului. Prezența noastră în Liga 1 va însemna o provocare pentru fiecare dintre componenții acestui lot. Cu o pregătire bună și cu foarte multă muncă cred că putem face față cu brio primei ligi. Acum 2 ani, la Constanța a fost o situație specială, s-a apelat la noi, cei tineri, din criză de efectiv. Pentru mine acum începe cu adevrat fotbalul pe prima scenă", a spus Călin Cristea (21 ani împliniți în luna mai).
 

 

Preocupări pentru un spectacol de gală

Promovați deja în primul eșalon al fotbalului românesc, cu 2 etape înainte de final, jucătorii Unirii au primit liber până miercuri, la ora 11.00 fiind prevăzută prima ședință de pregătire în vederea întâlnirii de sâmbătă de la Târgoviște. În tot acest interval conducerea administrativă a "alb-negrilor" a demarat deja pregătirea fiestei care va avea loc sâmbătă, 13 iunie, imediat după terminarea întâlnirii din ultima rundă cu Arieșul Turda. "Intrarea va fi liberă și am pregătit pentru spectatori 5.000 de stegulețe în culorile clubului și 2.000 de baloane. În pauza jocului vom organiza concursuri cu premii pentru spectatori iar câștigătorii vor primi mingi respectiv tricouri cu însemnele clubului. De asemenea mai avem o surpriză pentru cei care vor asista la partida respectivă, însă acum nu vă pot dezvălui în ce va consta aceasta", a declarat Marian Sarmeș, președintele Consiliului de Administrație al ardelenilor.
 

 

Transferurile? Cu chibzuință

Antrenorul Adrian Falub susține că în această săptămână va purta o discuție hotărâtoare cu oficialii uniriști, în vederea cristalizării strategiei de abordare a ediției viitoare de campionat.


"Timpul avut la dispoziție este scurt, trebuie să ne organizăm repede, să știm ce avem de făcut fiecare, să reglăm anumite aspecte de organizare", a spus principalul unirist.

 

"În linii mari eu știu ce întăriri am avea nevoie și în ce compartimente, să achiziționăm 3-4 jucători, nu mai mult. Nu suntem un club bogat financiar ca să ne permitem luxul unor transferuri costisitoare. E nevoie să judecăm exact și foarte serios ce fotbaliști vom aduce", a mai spus tehnicianul clujean, ce a promovat în 2007 cu "U" Cluj, dar a rezistat numai 10 etape pe banca tehnică a "șepcilor roșii".
 

 

"Odihnă" pentru senatorii de drept, 22 iunie data reluării pregătirilor

Cum Falub a stabilit ca data demarării preparativelor viitoarei ediții de campionat (ce va debuta pe 1 august) abordată de FC Unirea din postura onorantă de prim-divizionară să fie luni 22 iunie, pentru a avea la dispoziție 6 săptămâni de pregătire. În acest context, Falub intenționează ca în ultimele 180 de minute din actuala stagiune să ofere o mini-vacanță unora dintre echipierii de bază, în discuție fiind G. Rotaru, Dâlbea, Poverlovici, Bucurică sau juniorul Selagea.

 

"Cu siguranță o să apelez mai puțin la fotbaliștii care au dus greul, pentru a le permite să se odihnească. Totuși, asta nu înseamnă că ne vom bate joc de fotbal și nu vom trata serios cele 2 partide oficiale, pentru că implicit avem prilejul să observăm jucători ce au evoluat mai puțin, tocmai pentru a ne edifica asupra potențialului acestora", a conchis Falub.
 

 

Se schimbă gazonul pe "Cetate"!

În condițiile în care antrenorilor Adi Falub și Feri Dican li se va propune prelungirea contractului cu Unirea, cu totul alta este situația vizavi de viitoarea componență a lotului de jucători cu care se va aborda noul sezon al Ligii 1.

 

"Cu siguranță că la sfârșitul campionatului ne vom despărții de unii dintre actualii fotbaliști, dar vom transfera noi jucători. Cam câți? Dacă renunțăm la 7, vom aduce alți 7 în loc, dar acest aspect îl vom discuta împreună cu staff-ul tehnic în cursul acestei săptămâni. Un lucru este însă cert în acest moment și anume faptul că vom aduce la echipă un preparator fizic, că doar suntem în elita fotbalului românesc, nu-i așa?", a punctat Sarmeș.

 

În altă ordine de idei, începând cu data de 15 iunie la stadionul "Cetate" din Alba Iulia se estimează începerea lucrărilor de refacere și modernizare a gazonului terenului principal, firma care se va ocupa fiind cea a omului de afaceri focșenean, Marian Oprișan.
 

 

sursa: ziarulunirea.ro
 

02 Jun. 2009, 14:09 Seria 2
Pe aceeași temă