Teja i-a luat fața lui Dorinel Munteanu și Leo Grozavu. Antrenorul lui „U” Cluj e în joc de glezne să o preia pe ASA Târgu Mureș

Marius ANGHEL 02 Dec. 2015, 10:59 Seria 2
Teja i-a luat fața lui Dorinel Munteanu și Leo Grozavu.** Antrenorul lui
  • Oficialii echipei ASA Târgu Mureș nu s-au înțeles cu Cristiano Bergodi, în privința rezilierii contractului, iar italianul va prinde și meciul cu Steaua.
  • Despărțirea dintre ASA și Bergodi este însă iremediabilă, iar Mihai Teja, antrenorul lui „U” Cluj, este favorit să preia echipa, chiar dacă pe listă se mai află Dorinel Munteanu și Leo Grozavu.


Imediat după meciul pierdut la Timișoara, scor 0-2, sâmbăta trecută, oficialii ASA-ului au decis să-l schimbe pe Cristiano Bergodi și au început să-i caute înlocuitor. Intenția mureșenilor a fost să pună un nou antrenor până la partida cu Steaua, de miercuri, dar Bergodi le-a stricat socotelile. Italianul nu a fost de acord cu condițiile de reziliere propuse de mureșeni, dorind să obțină mai mulți bani decât îi fuseseră propuși. Astfel, discuția privind rezilierea a fost „înghețată” până după jocul de astăzi.

Bergodi a sosit marți la Cluj, alături de lotul ASA-ului, pentru jocul cu Steaua, cu toate că știe că va fi schimbat, indiferent de rezultat, șefii fiind nemulțumiți de jocul echipei, în primul rând, și de pericolul de a pierde play-off-ul.

Trei nume „pe buzele” șefilor

Variantele de înlocuire ale lui Bergodi au fost mai multe, dar au căzut una câte una. S-a discutat de Gâlcă, care însă a avut pretenții mari și de Cosmin Contra, care este legat însă contractual de echipa din China pe care a pregătit-o ultima dată.

În cursul zilei de luni au început să curgă și propunerile din partea impresarilor sau din partea apropiaților unor antrenori. Așa au apărut variantele Mihai Teja („U” Cluj) și Leo Grozavu (Gaz Metan). Mai mult, și Dorinel Munteanu a fost unul dintre numele propuse oficialilor ASA-ului.

Varianta Leo Grozavu a căzut pentru că acesta are deja două echipe trecute în CV, în actualul sezon, FC Botoșani și Gaz Metan, iar la Mureș nu ar putea ocupa funcția de antrenorul principal. Nici Dorinel Munteanu, care ar reveni în Liga 1, după 8 luni de la plecarea de la Astra, nu este agreat de toți conducătorii.

Teja, principalul favorit

Cel mai agreat nume, de oficialii ASA-ului, este a lui Mihai Teja. Acesta era pregătit să stea pe bancă la meciul cu Steaua și nu a fost prezent la antrenamentul Universității de marți dimineață, dar pentru că Bergodi nu a fost dispus să plece, discuțiile au rămas în stand-by, iar Teja a fost sfătuit să rămână la Universitatea și pentru ultima etapă din liga secundă, cu Șoimii Pâncota. Sunt șanse mari însă, ca de săptămâna viitoare, el să fie noul antrenor al ASA-ului.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Dan TĂ‚UȚAN
 

Marius ANGHEL 02 Dec. 2015, 10:59 Seria 2
Pe aceeași temă