TAS a respins apelul CSM Râmnicu Vâlcea împotriva Comisiei de Recurs a FRF. Clubul rămâne în Liga 2 și s-a ales cu noi cheltuieli

Marius ANGHEL 04 Jun. 2015, 16:35 Seria 2
TAS a respins apelul CSM Râmnicu Vâlcea împotriva Comisiei de Recurs a FRF.** Clubul rămâne în Liga 2 și s-a ales cu noi cheltuieli

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a respins apelul clubului CSM Râmnicu Vâlcea, depus la 10 decembrie 2014, împotriva deciziei Comisiei de Recurs a Federației Române de Fotbal din 13 noiembrie 2014, a anunțat, joi, site-ul oficial al FRF.

Ca urmare a deciziei TAS, CSM Râmnicu Vâlcea a fost obligat la plata sumei de 1.000 de franci elvețieni către Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal pentru cheltuieli de judecată.

„Conform deciziei pronunțate de Tribunalul Arbitral de la Lausanne, apelul formulat de Clubul Sportiv Municipal Râmnicu Vâlcea pe data de 10 decembrie 2014 împotriva deciziei Comisiei de Recurs a Federației Române de Fotbal din 13 noiembrie 2014 a fost respins.

Ca urmare a deciziei TAS, Clubul Sportiv Municipal Râmnicu Vâlcea a fost obligat la plata a 1.000 de franci elvețieni către Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal pentru cheltuieli de judecată.
 
Prin apelul formulat, Clubul Sportiv Municipal Râmnicu Vâlcea a solicitat obligarea FRF și LPF la plata de daune în valoare de 1.059.000 EUR, precum și înscrierea clubului în sezonul 2015-2016 în Liga 1.
 
Decizia Tribunalului Arbitral Sportiv este definitivă”
, se arată în comunicatul FRF.

Sezonul trecut, gruparea vâlceană a încheiat play-off-ul pe poziția a treia în spatele formațiilor CS Universitatea Craiova și ASA Târgu Mureș, care au promovat în Liga 1. Conducerea CSM Râmnicu Vâlcea a contestat dreptul clubului CSU Craiova de a promova, susținând că aceasta nu îndeplinea articolul 54 din Statutul FRF, care prevedea, la punctul 2, că „pentru a promova într-un eșalon competițional superior calitatea de membru afiliat al unui club trebuie să aibă o durată – în momentul începerii sezonului competițional următor – de cel puțin trei ani consecutiv”.

Însă Adunarea Generală extraordinară a FRF, întrunită la 28 iunie 2014, a eliminat articolul 54 din Statutul FRF, astfel că gruparea CS Universitatea Craiova, înființată în vara anului 2013, a putut promova în Liga 1.

Articol scris de Traian Terzian (Mediafax)

Marius ANGHEL 04 Jun. 2015, 16:35 Seria 2
Pe aceeași temă