Cluburile din Liga 2 vor schimbarea regulamentului barajului de promovare/menținere în Liga 1. „S-ar putea să apară o noutate la baraj”

Marius ANGHEL 08 Jul. 2017, 23:10 Campionat
Cluburile din Liga 2 vor schimbarea regulamentului barajului de promovare/menținere în Liga 1.**

Noul sezon al Ligii 2, ediția 2017-2018, ar trebui, în mod normal, să înceapă cu 20 de echipe și să aibă un sistem de promovare/retrogradare asemănător cu ediția care tocmai s-a încheiat. Astfel, primele două clasate vor promova automat în Liga 1, în timp ce clubul aflat pe poziția a treia va juca barajul de promovare cu echipa de pe locul 6 din play-out-ul Ligii 1. În partea opusă a clasamentului, ultimele cinci clasate vor retrograda în Liga 3.

Totuși, cei șase conducători de cluburi (n.r. – Claudiu Drăgan – UTA, Marius Cociu – ASU Poli, Marcel Ghergu – Chindia, Constantin Stancu – CS Mioveni, Auraș Brașoveanu Dacia Unirea și Cătălin Împăratu – CS Balotești) care au participat miercuri la Comisia Ligii a 2-a au venit cu o propunere care va fi înaintată de Auraș Brașoveanu în viitoarea ședință a Comitetului Executiv al FRF.

Cluburile din eșalonul secund vor ca sistemul barajului de promovare/menținere în Liga 1 să fie schimbat în noua ediție de campionat, astfel echipa din Liga 2 care va fi calificată în această fază să aibă mai multe șanse de victorie, respectiv promovare. Se dorește ca barajului să nu se mai dispute în dublă manșă, pe terenul fiecărei echipe participante, ci într-un singur meci, pe terenul clubului mai slab cotat, deci al reprezentantei din Liga 2.

„S-ar putea să apară o noutate la baraj. Va fi o propunere a Ligii a 2-a în primul Comitet Executiv cu privire la desfășurarea barajului, astfel încât vom propune să se desfășoare într-o singură manșă, pe terenul echipei de Liga a 2-a. Așa a decis Comisia Ligii a 2-a”, a spus, pentru Liga2.ro, Auraș Brașoveanu, membru reprezentant al cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF.

În ultimele două ediții de campionat ale Ligii 2, UTA Bătrâna Doamnă a participat la respectivul baraj, însă nu le-a făcut față echipelor din Liga 1 și a fost învinsă în dublă manșă, astfel că va evolua din nou tot în eșalonul secund. Acum două sezoane a întâlnit la barajul de promovare/retrogradare pe FC Voluntari și a pierdut cu 3-1 la general (0-3 la Voluntari și 1-0 la Arad), iar în acest sezon a fost învinsă de ACS Poli cu 5-2 la general (1-2 la Timișoara și 1-3 la Șiria).

20 iulie, termenul limită de înscriere în Liga 2

În noul sezon al Ligii 2 ar trebui să se înscrie 20 de cluburi, însă, până în acest moment, singurul dinspre care vin informații că nu o va face este FC Brașov, acesta urmând a intra în faliment în acest an. Termenul limită de înscriere în noul campionat expiră pe 20 iulie.

În Liga 2 ar trebui să participe cluburile: Pandurii Târgu Jiu, ASA Târgu Mureș, UTA, CS Mioveni, Chindia Târgoviște, FC Brașov, Dunărea Călărași, CS Afumați, Olimpia Satu Mare, Luceafărul Oradea, Dacia Unirea Brăila, Foresta Suceava, CS Balotești, Academica Clinceni, ASU Politehnica Timișoara, Știința Miroslava, Metaloglobus București, SCM Pitești, Ripensia Timișoara și AFC Hermannstadt.

Dacă FC Brașov nu se va înscrie într-adevăr, locul acesteia va fi luat de Metalul Reșița, retrogradată din Liga 2.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 08 Jul. 2017, 23:10 Campionat
Pe aceeași temă