Țâcă Zamfir: „În 4 ani, ne batem la titlu”

Marius ANGHEL 31 Oct. 2013, 14:41 Seria 2
Țâcă Zamfir:** „În 4 ani, ne batem la titlu

Cel care este considerat descoperitorul lui Gică Popescu, profesorul Nicolae Zamfir, este o prezență constantă la meciurile și antrenamentele echipei CS Universitatea Craiova, neezitând să ofere și câte un sfat atunci când este solicitat. Pentru site-ul oficial al clubului, reputatul antrenorul și-a exprimat opinia despre proiectul demarat în vara aceasta, cât și în privința evoluției de până acum a alb-albaștrilor. „Am văzut toate meciurile. Erau pe locul întâi acum dacă ar fi fost selecția bună. Cu noua conducere au făcut câteva transferuri inspirate. Izvoranu și Pleșan sunt câștiguri, la fel și cei doi de la Sportul. Îmi place puștiul Sin, sârbul care s-a accidentat, Dragicevic. Sunt câțiva jucători buni, dar nu au fost pregătiți pentru atmosfera din Bănie. Trebuia să vină la antrenament cu casetofonul, cu 15 boxe, în care să urle 10.000 – asta era pregătirea psihologică. De-asta la început nu au fost rezultate. Au fost aduși și oameni cu experiență: Stângă, Papură, Lung au jucat în națională, cum să nu faci treabă cu ăștia. În 4 ani de zile, această echipă se va bate la locul 1. La Craiova nu se vrea decât locul 1. Eu vin aici pentru că sunt ai mei, sufletul meu”.

Profesorul Nicolae Zamfir a oferit un exemplu elocvent despre forța centrului de copii și juniori al Craiovei de acum câteva decenii. „Echipa mare, cu Halagian antrenor, pregătea meciul cu Steaua, finala Cupei României, și în ultima etapă ne-am dus la Hunedoara cu echipa de tineret. Ne-au înjurat, ziceau că ne dau 5. Se așteptau să vină Balaci, Cămătaru, iar în teren erau numai puști. Aveam 1-0 la pauză. La vestiare, au început ăștia de la Corvinul să zică că pierd prima. Și, am lăsat-o și noi mai moale, că nu jucau copiii pe prime mari, ne-au bătut cu 2-1. Când am plecat tot stadionul s-a ridicat în picioare și ne-a aplaudat. Asta era Craiova, aveam centru de copii fantastic”.

Țâcă Zamfir are încredere însă că în viitor vor apărea talente pentru prima echipă a Craiovei: „Sunt doi ani fără fotbal, în care toți juniorii nu au avut perspectivă, echipă unde să ajungă. Dar, la cum văd eu că se mișcă lucrurile, în doi ani centrul Craiovei va fi cel mai bun din județ”.

Articol scris de Cosmin STAICU

 
Marius ANGHEL 31 Oct. 2013, 14:41 Seria 2
Pe aceeași temă